Foto: Joško Šupić Reorganizacija gradilišta Karepovac: Radovi koji će se izvoditi u narednom periodu neće emitirati neugodne mirise

Reorganizacija gradilišta Karepovac: Radovi koji će se izvoditi u narednom periodu neće emitirati neugodne mirise

Dio radova na prebacivanju otpada se nastavlja, ali s otprilike desetinom intenziteta

Intenzivni radovi iskopa, prebacivanja i ugradnje otpada u tijelo odlagališta Karepovac prekinuti su 5. svibnja. U proteklih mjesec i pol dana sanacija se obavljala u smjenskom dnevnom produženom i noćnom radu svaki dan, uključujući i nedjelje i blagdane. 

- Reorganizacija gradilišta napravljena je 6. svibnja te se radovi na sanaciji odlagališta Karepovac nastavljaju po novom dnevnom radnom ritmu. Dio radova na prebacivanju otpada se nastavlja, ali s otprilike desetinom intenziteta, što je nužno radi osiguranja stabilnosti pokosa te novog otpada koji svakodnevno pristiže - poručili su iz Ureda Grada.

Ovim se, dodaju, otvaraju drugi radovi koje je moguće izvoditi preko ljeta pa će mehanizacija biti angažirana na prekrivanju deponije, izradi obodnih nasipa kanala te na gradnji infrastrukture.

- Radovi koji će se izvoditi u narednom periodu neće emitirati neugodne mirise izvan deponije jače od onih kakvi su bili prije početka sanacije - obećali su iz Banovine.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare
14