Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash Ribar izvadio mreže pune smrdljivog mulja

Ribar izvadio mreže pune smrdljivog mulja

Sumnja da je uzrok ribogojilište

U redakciju Morskog javio ribar s otoka Rave pokraj Zadra, koji nije razočaran lošim ulovom, nego onim na što su sličile mreže kad ih je izvadio. Tvrdi i da zna uzrok zašto su mreže blatnjave i pune smrdljivog mulja. 

– Evo nek’ se vidi kakvo je more postalo u nekad kristalnom moru oko otoka Rava, u Zadarskom arhipelagu. Ovo je Ravski kanal, između Rave i Dugog otoka. Uzrok ovakvom zagađenju je uzgajalište ribe. U jako uskom kanalu su nam stavili 50 velikih kaveza za uzgoj podlanica, brancina i hama.

Prominilo nam se dno, umiru nam spužve, cjevaši, nestali su ježinci, došle su neke ogavne trave koje su se viđale samo na zagađenim mjestima, nestale su neke vrste riba, lovimo samo te umjetne podlanice koronašice i brancine koronaše, iz mora izlazimo puni masti po sebi  itd. Stanje je alarmantno, nikoga nije briga za nas. Država voli samo kapital koji ubire, ne voli nas bodule, otočane.  Nekad smo se dičili odakle potječemo, sad nas je sram države u kojoj živimo – ispričao je Morskom u dahu razočarani ribar.

Vaša reakcija na temu