Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Solarne elektrane na krovovima: Nova era poslovanja na Makarskoj rivijeri!
Promo Piše: Sponzorirani sadržaj

Solarne elektrane na krovovima: Nova era poslovanja na Makarskoj rivijeri!

Povrat investicije je, procjenjuju iz tvrtke Forte Solar, u ovim slučajevima od tri do pet godina

Dolaskom nove turističke sezone, tvrtke na Makarskoj rivijeri se pripremaju za doček gostiju, no ove godine u sezonu idu na solarni pogon! Da održivost postaje norma, pokazali su gospodarski divovi Makarske rivijere koji su u suradnji sa splitskom tvrtkom Forte Solar d.o.o. uspješno realizirali projekte izgradnje vlastitih solarnih elektrana namijenjenih pokriću vlastitih potreba, smanjenju operativnih troškova i poboljšanju učinkovitosti.

Stanje na tržištu sve više usmjerava na ulaganja u solarna rješenja koja nikad nisu bila isplativija. To su prepoznale i navedene domaće tvrtke koje su upravo solarnu energiju iskoristile za put do najvećih ušteda s najmanjim ulaganjima i to u najpovoljnijem trenutku.

Kingtrade Makarska

Lider u prodaji bijele tehnike - Kingtrade Makarska, odlukom o ulaganju u ugradnju solarnih panela otvorio je put prema dugoročnim uštedama i prostor novim ulaganjima u svoje poslovanje, što za posljedicu ima i direktno povećanje konkurentnosti na tržištu.



Premis

Makarski Premis, jedan od najvećih proizvođača sladoleda u Hrvatskoj, kao tvrtka koja brine o kvaliteti svojih proizvoda i utjecaju proizvodnog pogona na okoliš prepoznala je ovakvu investiciju kao logičan korak na putu prema održivosti svog poslovanja. 



Sea House Resort

Baš kao i Sea House Resort, Brela - novi kompleks luksuznih apartmana koji se prilagođavanjem globalnim trendovima i rastućim zahtjevima za održivim poslovanjem i u turističkom sektoru odlučio na proizvodnju vlastite čiste energije te pružanje visokokvalitetne i ekološki osviještene kategorije smještaja svojim gostima.

Navedene makarske tvrtke će novim elektranama pokrivati čak 60% svojih godišnjih potreba i to zahvaljujući investicijama čiji je povrat kako doznajemo iz Forte Solara, procijenjen već na prvih tri do pet godina rada elektrana. Proizvodnjom i korištenjem vlastite čiste energije, ovi lideri u energetskoj tranziciji svog područja pokazuju kako poslovanje definitivno može biti i profitabilno i ekološki prihvatljivo!

Značajne uštede na dugoročnoj razini, smanjenje ovisnosti o fosilnim gorivima i povećanje konkurentnosti samo su neki od razloga zašto sve veći broj poslovnih subjekata ide korak dalje prema održivosti i odlučuje se na ovakve investicije. Istovremeno, jednako važan poticaj za nova solarna rješenja je doprinos zaštiti okoliša koji se ovakvim projektima ostvaruje. Solarne elektrane ukupnog kapaciteta od primjerice 100KW godišnje mogu smanjiti emisiju CO2 za oko čak 90 tona, što je ekvivalentno sadnji 150 stabala koja bi u godini dana apsorbirala istu količinu CO2, a samo uzevši u obzir elektrane Kingtradea, Premisa i Sea House Resorta, očito je kako Makarska rivijera ostvaruje velik napredak na svom putu prema održivosti.

Da se potencijal solarne energije može uspješno iskorištavati u različitim sektorima, Forte Solar već dugo naglašava kroz svoje poslovanje, a njihovi novi solarni krovovi duž jadranske obale definitivno su dobar pokazatelj rastuće svijesti kada je riječ o iskorištavanju obnovljivih izvora energije u cijelom poslovnom sektoru.

Vaša reakcija na temu