Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
SUBOTNJE ČIŠĆENJE Splitska Čistoća se uključila u Zelenu čistku
NAŠ GRAD Gradsko vijeće i rad gradskih tvrtki Piše: Dalmatinski portal

SUBOTNJE ČIŠĆENJE Splitska Čistoća se uključila u Zelenu čistku

Doznajte na koje će se načine uključiti

Zelena čistka je nacionalna kampanja kojoj je u cilju podizanje svijesti građana Hrvatske o njihovoj ulozi u stvaranju i načinu odlaganja otpada, a kulminacija kampanje je akcija čišćenja divljih odlagališta, koja će se održati dvanaesti put za redom u Hrvatskoj, 16. rujna u sklopu svjetske akcije World Cleanup Day!

Hrvatska provođenjem akcije Zelena čistka nastavlja biti dijelom priče većih razmjera koje utječu na svijest građana o zdravim navikama, čišćem okolišu i aktivnom pristupu rješavanja problema.

'Grad Split je prepoznao važnost kampanje Zelena čistka kao važan korak u promjeni odnosa građana prema primarnom odvajanju otpada i saniranju postojećih divljih odlagališta', poručuju iz Čistoće.

Nabrojali su načine na koje će se oni uključiti u akciju: 

- Odvozit ćemo nelegalno odloženi otpad s deponija na području Brnika i uz prometnicu koja vodi od stobrečkog raskrižja prema TTTS-u.

- Postavit ćemo velike kontejnere za glomazni otpad na parkiralištu u Mosećkoj ulici, kod k.br. 56 i 68 (uz ulicu Domovinskog rata; kod crkve sv. Luke). Pozivamo stanovnike -Kocunara da na navedenu lokaciju u subotu u vremenu 7.30-11.00 donesu svoj glomazni otpad i besplatno ga odlože. Molimo sugrađane da ne donose šut i opasni otpad već da poštuju upute o glomaznom otpadu (https://www.cistoca-split.hr/edukacija/sto-je-glomazni-otpad) .

- S većim brojem djelatnika obavit ćemo čišćenje Tršćanske ulice i susjednih. Pozivamo i volontere da nam se priključe. Akcija će trajati od 8.30 do 11.30, a započeti će kod adrese Tršćanska 74. Volonteri koji će sudjelovati mogu besplatno preuzeti vreće i rukavice u našem objektu na adresi Smiljanićeva 10.

Vaša reakcija na temu