Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com SUSTAVI OBRAZOVANJA I OSPOSOBLJAVANJA Europska komisija pozvala na isticanje uloge ekološke održivosti

SUSTAVI OBRAZOVANJA I OSPOSOBLJAVANJA Europska komisija pozvala na isticanje uloge ekološke održivosti

Objavljen prijedlog preporuke Vijeća o podučavanju

Europska komisija danas je objavila prijedlog preporuke Vijeća o podučavanju ekološke održivosti. Cilj je prijedloga, kako navode, pružiti potporu državama članicama, školama, visokim učilištima, nevladinim organizacijama i svim pružateljima obrazovanja kako bi učenici stekli razumijevanje i vještine u području održivosti, klimatskih promjena i okoliša.

U novom europskom okviru kompetencija za održivost koji je objavio Zajednički istraživački centar utvrđuju se kompetencije potrebne za zelenu tranziciju, uključujući kritičko razmišljanje, poduzimanje inicijativa, poštovanje prirode i razumijevanje učinka svakodnevnih aktivnosti i odluka na okoliš i globalnu klimu.

Prijedlogom Komisije pozivaju se države članice da učenicima svih dobnih skupina omoguće pristup visokokvalitetnom i uključivom obrazovanju i osposobljavanju u području klimatskih promjena, bioraznolikosti i održivosti. Također, poziva se i na mobilizaciju nacionalnih i europskih fondova za ulaganje u zelenu i održivu infrastrukturu, osposobljavanje, alate i resurse za povećanje otpornosti i pripremu obrazovanja i osposobljavanja za zelenu tranziciju.

Vaša reakcija na temu