SVEČANOST U ŽUPANIJI: Početak rada Lećevice očekuje se polovicom 2022. godine

SVEČANOST U ŽUPANIJI: Početak rada Lećevice očekuje se polovicom 2022. godine

Srce mi je ispunjeno do kraja jer ovo je najznačajniji i najveći projekt u našoj županiji - rekao je Blaženko Boban

Najveći korak za Centar za gospodarenje otpadom Lećevica učinjen je u petak potpisivanjem ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt Centar za gospodarenje otpadom u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Ugovor u vrijednosti od 322.498.130,90 kuna potpisali su ministar zaštite okoliša dr.sc. Tomislav Ćorić, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš i privremena upraviteljica Regionalnog centra čistog okoliša d.o.o. mr.sc. Vlatka Lucijanić-Justić. Svečanost je upriličena u zgradi Splitsko-dalmatinske županije uz velike emocije župana Blaženka Bobana.

- Srce mi je ispunjeno do kraja jer ovo je najznačajniji i najveći projekt u našoj županiji. Ovaj dan su sanjali mnogi i ja se zahvaljujem svim mojim prethodnicima i svima koji su radili da do ovoga dođemo - kazao je župan.

Zahvalio se ministru kojemu su, kako je rekao, dosađivali i bili zajedno uporni te gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari koji je 'tako zaorao Karepovac da nikome više nije bilo uzmaka'.

Istaknuo je kako sad počinju i teži koraci te da neće stati da bi se ispoštivali svi rokovi.

Početak rada Lećevice očekuje se polovicom 2022. godine.

Ponoš je naglasio kako je riječ o izuzetnom velikom ulaganju, centru sa šest pretovarnih stanica, odnosno cjelovitom sustavu.

Upozorio je da se sada mora paziti na zahtjevnu birokraciju EU u provedbi projekta.

Ministar je u obraćanju rekao kako je inicijalni ključ za Lećevicu bio i sastanak na Karepovcu prošle godine s gradonačelnikom Androm Krstulovićem Oparom kada su Splićani tražili prekid radova na sanaciji.

- Nisu nas otpori pokolebali - ustvrdio je ministar.

Poručio je i kako ima još mnogo posla, posebno po pitanju količine odvajanja otpada.

Boban je još rekao da će razliku do oko 450 milijuna kuna kolika je vrijednost projekta 'popuniti' Fond za zaštitu okoliša sa 75,5 milijuna kuna te Županija s 40-ak.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(40677, "");
Pregledaj komentare