TJEDAN ČISTOG OKOLIŠA Gradonačelnik Solina najmlađim stanovnicima podijelio edukativne crtanke

TJEDAN ČISTOG OKOLIŠA Gradonačelnik Solina najmlađim stanovnicima podijelio edukativne crtanke

Aktivnost se provodi u sklopu projekta 'Izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta Grada Solina'

U sklopu provedbe informativno-obrazovnih aktivnosti na projektu 'Izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta Grada Solina' u četvrtak je solinski gradonačelnik Dalibor Ninčević podijelio edukativne crtanke djeci Dječjeg vrtića Cvrčak u jedinici Jadro. Crtanke će biti podijeljene i u još nekoliko vrtića na području Solina tijekom tjedna čistog okoliša. Crtanke su tiskane na recikliranom papiru za djecu predškolskog uzrasta, a sadržaj je edukativnog karaktera s tematikom održivog gospodarenja otpadom i zaštite okoliša. 

Tjedan čistog okoliša u vrtićima odvija se u suradnji s odgajateljima, tijekom kojeg se kroz izradu uporabnih predmeta od starog tekstila, papira, kutija i drugih iskoristivih materijala, bojanje edukativnih crtanki i praktične aktivnosti djecu podučava kako smanjiti količinu otpada i potiče na odlaganje otpada u posude za određenu vrstu otpada. Tijekom podjele crtanki djeca su u komunikaciji s gradonačelnikom pokazala zainteresiranost za navedenu tematiku te kako su svjesna važnosti zaštite okoliša i upoznata s pojmom razvrstavanja otpada stoga će navedene radionice dodatno pomoći u razvoju njihove svjesnosti i znanja na tom području.

Projekt 'Izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta Grada Solina' ukupne je vrijednosti 4.086.620,26 kuna a sufinanciran je iz Kohezijskog fonda u okviru Operativnog programa  Konkurentnost i kohezija u financijskom razdoblju 2014.-2020. u iznosu 85% prihvatljivih sredstava (dodijeljena su bespovratna sredstva u iznosu od 3.315.333,31 kune). Razdoblje provedbe projekta je od 17. studenog 2017. do kraja provedbe svih projektnih aktivnosti, 19. prosinca 2019. godine. 

- U sklopu projekta provodi se izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta, organiziraju se informativno-edukativne aktivnosti te aktivnosti promidžbe i vidljivosti vezano za korištenje reciklažnog dvorišta i pravilno odvajanje otpada. Trenutno je u izradi mrežna web stranica koja će sadržavati sve aktualne informacije o reciklažnom dvorištu, upute za pravilno razvrstavanje otpada u kućanstvima, o koristima sprječavanja nastanka otpada i drugim informacijama o mjerama unaprjeđenja gospodarenja otpadom i zaštite okoliša. U sklopu aktivnosti na projektu izrađen je animirani film i prezentacija, tiskane crtanke, plakati, brošure i letci, educirani djelatnici Grada, te održana predavanja i radionice po mjesnim odborima Solina - poručuju iz Grada. 

Cilj projekta je, zaključuju, povećati odvojeno prikupljanje problematičnog otpada, otpadnog papira, metala, stakla, plastike, tekstila, krupnog komunalnog otpada i posebne kategorije otpada na području Grada Solina i smanjiti količinu otpada koja se odlaže na odlagalište.


Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(54066, "");
Pregledaj komentare
29