Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
TJEDAN ČISTOG OKOLIŠA Gradonačelnik Solina najmlađim stanovnicima podijelio edukativne crtanke

TJEDAN ČISTOG OKOLIŠA Gradonačelnik Solina najmlađim stanovnicima podijelio edukativne crtanke

Aktivnost se provodi u sklopu projekta 'Izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta Grada Solina'

U sklopu provedbe informativno-obrazovnih aktivnosti na projektu 'Izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta Grada Solina' u četvrtak je solinski gradonačelnik Dalibor Ninčević podijelio edukativne crtanke djeci Dječjeg vrtića Cvrčak u jedinici Jadro. Crtanke će biti podijeljene i u još nekoliko vrtića na području Solina tijekom tjedna čistog okoliša. Crtanke su tiskane na recikliranom papiru za djecu predškolskog uzrasta, a sadržaj je edukativnog karaktera s tematikom održivog gospodarenja otpadom i zaštite okoliša. 

Tjedan čistog okoliša u vrtićima odvija se u suradnji s odgajateljima, tijekom kojeg se kroz izradu uporabnih predmeta od starog tekstila, papira, kutija i drugih iskoristivih materijala, bojanje edukativnih crtanki i praktične aktivnosti djecu podučava kako smanjiti količinu otpada i potiče na odlaganje otpada u posude za određenu vrstu otpada. Tijekom podjele crtanki djeca su u komunikaciji s gradonačelnikom pokazala zainteresiranost za navedenu tematiku te kako su svjesna važnosti zaštite okoliša i upoznata s pojmom razvrstavanja otpada stoga će navedene radionice dodatno pomoći u razvoju njihove svjesnosti i znanja na tom području.

Projekt 'Izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta Grada Solina' ukupne je vrijednosti 4.086.620,26 kuna a sufinanciran je iz Kohezijskog fonda u okviru Operativnog programa  Konkurentnost i kohezija u financijskom razdoblju 2014.-2020. u iznosu 85% prihvatljivih sredstava (dodijeljena su bespovratna sredstva u iznosu od 3.315.333,31 kune). Razdoblje provedbe projekta je od 17. studenog 2017. do kraja provedbe svih projektnih aktivnosti, 19. prosinca 2019. godine. 

- U sklopu projekta provodi se izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta, organiziraju se informativno-edukativne aktivnosti te aktivnosti promidžbe i vidljivosti vezano za korištenje reciklažnog dvorišta i pravilno odvajanje otpada. Trenutno je u izradi mrežna web stranica koja će sadržavati sve aktualne informacije o reciklažnom dvorištu, upute za pravilno razvrstavanje otpada u kućanstvima, o koristima sprječavanja nastanka otpada i drugim informacijama o mjerama unaprjeđenja gospodarenja otpadom i zaštite okoliša. U sklopu aktivnosti na projektu izrađen je animirani film i prezentacija, tiskane crtanke, plakati, brošure i letci, educirani djelatnici Grada, te održana predavanja i radionice po mjesnim odborima Solina - poručuju iz Grada. 

Cilj projekta je, zaključuju, povećati odvojeno prikupljanje problematičnog otpada, otpadnog papira, metala, stakla, plastike, tekstila, krupnog komunalnog otpada i posebne kategorije otpada na području Grada Solina i smanjiti količinu otpada koja se odlaže na odlagalište.


Vaša reakcija na temu