Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Torak je ime novog broda u floti Nacionalnog parka Krka

Torak je ime novog broda u floti Nacionalnog parka Krka

U anketi na društvenim mrežama izabrano je ime broda koji će ovog proljeća zaploviti omiljenom izletničkom rutom

Vožnja brodom od Skradinskoga buka do Roškoga slapa od samih je početaka izletništva na Krki posebna atrakcija. Zato je Javna ustanova Nacionalni park Krka ojačala svoju flotu novim brodom, za 98 putnika, s dva člana posade. To moderno plovilo ima jednu otvorenu i jednu zatvorenu palubu, s udobnim sjedalima i klimatizacijskim sustavom. Opremljeno je rampom za osobe s invaliditetom, za koje su osigurana mjesta. Ima i dva toaleta, od kojih je jedan prilagođen osobama s invaliditetom.

- Posjetitelji posebno uživaju u vožnji brodom, zato je naša obveza da im omogućimo potpuni doživljaj plovidbe rijekom sigurnim i modernim brodovima. S obzirom na veliku zajednicu ljubitelja prirode Javna ustanova Nacionalni park Krka odlučila je pozvati posjetitelje, pratitelje i prijatelje Parka da preko društvenih mreža izaberu ime novog broda. Na izbor su bila ponuđena četiri imena vezana upravo za početak izletničke rute koja kreće sa Skradinskog buka - kazala je ravnateljica JU NP Krka Nella Slavica.


U anketi je ime Torak dobilo najviše glasova, pa je to ime rješenjem potvrdila i Uprava unutarnje plovidbe Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. Torak, vrelo u obliku jezera, smjestio se u središtu bajkovitog sutoka rijeka Krke i Čikole. Iako se radi o izvoru, zbog okrugla oblika više nalikuje jezeru, pa ga zovemo jezerskim vrelom. Promjer mu je 150 m, dubina 30 m, a sam izvor nalazi se na dnu jezera. To krško vrelo zadivljuje svojom ljepotom upravo zbog neobična položaja i karakterističnog biljnog svijeta travnjaka i grmlja koji ga okružuje.

Vaša reakcija na temu