Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: PD Jelinak Trilj TRADICIONALNI USPON Čak dvjesto planinara iz 40 društava na vrhu Kamešnice, krajem dana spašavali zalutalog šetača

TRADICIONALNI USPON Čak dvjesto planinara iz 40 društava na vrhu Kamešnice, krajem dana spašavali zalutalog šetača

Vladali su pravi zimski uvjeti

Članovi Planinarskog društva Jelinak iz Trilja su i ove godine organizirali tradicionalni uspon na Kamešnicu.

Čak dvjestotinjak planinara i ljubitelja prirode iz 40 različitih planinarskih društava okupilo se u jutarnjim satima na Žlabini i pod vodstvom glavnog vodiča Ante Romca uspeli najviši vrh Kamešnice Konj na 1.856 metara nadmorske visine.

Po povratku na Žlabinu, u skloništu Sveti Mihovil su se pogostili planinarskim fažolom koji su pripremili vrijedni članovi PD Jelinak.

Pred kraj dana do planinara je došla informacija da je jedna osoba zalutala na obroncima Kamešnice. Vladali su pravi zimski uvjeti uz snježnu mećavu i jak vjetar, a već je pala i noć, pa su morali brzo reagirati.

- Dobili smo informaciju da jedan stariji gospodin šeta nadomak skloništa. Uz brzu intervenciju HGSS-a, članova PD Jelinak i NOPD Koćari, pronađen je i spriječeno je ono najgore. Doveden je u sklonište, a zatim i vraćen kući - objasnio je Ante Marić, predsjednik PD Jelinak Trilj.

Fotogalerija: Tradicionalni uspon na Kamešnicu

Vaša reakcija na temu