Tribina u HGK otkrit će zbog čega je pametno kompostirati

Tribina u HGK otkrit će zbog čega je pametno kompostirati

Održava se u sklopu projekta 'Otpad nije smeće'

U Hrvatskoj gospodarskoj komori Županijskoj komori Split, na adresi Trumbićeva obala 4 u ponedjeljak će se održati tribina 'Kompostiranje – Put do zelenog i društveno odgovornog poslovanja'. Početak je u podne, a održava se kao dio aktivnosti projekta 'Otpad nije smeće' u suradnji Grada Splita i Udruge Sunce te uz potporu HGK – Županijske komore Split.

Na tribini će se predstaviti uspješan primjer Krka, otoka na kojem se biorazgradivi otpad odvojeno prikuplja od korisnika i kompostira u javnoj kompostani. Osim kućanstava, u sustav prikupljanja biorazgradivog otpada uključeni su gospodarstvenici, ugostiteljski objekti te poljoprivrednici, budući da je od 2009. na otoku uvedeno i kompostiranje komine od maslina.

Također će se prezentirati Dalmatia Green program koji predstavlja ekološki certifikat za privatne turističke smještajne objekte koji su odlučni ozeleniti svoje poslovanje i gostima pružiti jedinstven boravak u harmoniji s prirodom i lokalnom zajednicom, u čemu upravo kompostiranje ima važnu ulogu. Jedan od kriterija koji se boduje prilikom procjene okolišno odgovornog poslovanja turističkog objekta je stvaranje i postupanje s otpadom, uključujući biootpad.

HGK Županijska komora Split poziva svoje članice i sve zainteresirane da sudjeluju na tribini, a prijave su moguće ovdje. 

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(52879, "");
Pregledaj komentare