Javna ustanova 'Nacionalni park Krka' za stanovnike šireg područja rijeke Krke koji prerađuju grožđe organizira redovita okupljanja u cilju usvajanja novih znanja i praksi u proizvodnji vina. Na proteklim susretima vinara s toga prostora utvrđeno je da je poseban izazov proizvodnja bijelih vina, što je potvrđeno organoleptičkim ocjenjivanjem prikupljenih uzoraka i njihovom laboratorijskom analizom.
Upravo stoga tema sljedećeg Susreta bit će 'Tehnologija proizvodnje bijelih vina'. Predavač i voditelj radionice degustacije vina, uz tumačenje njegovih organoleptičkih svojstava, bit će mr. sc. Stipe Ivić, stručni suradnik za vinarstvo i vinogradarstvo u Zavodu za biljne znanosti Instituta za jadranske kulture i melioraciju krša u Splitu. Organoleptičko ocjenjivanje podrazumijeva ocjenjivanje njegova vanjskog izgleda (boje i bistroće), mirisa, okusa i ukupnog dojma i prepoznatljivosti sorte od koje je proizvedeno.
Prerađivači grožđa Susret u Eko kampusu 'Krka' u Puljanima mogu iskoristiti za individualizirano savjetovanje, odnosno dobivanje stručnog mišljenja o vinu koje su proizveli, bijelom ili crnom, tako što će donijeti uzorak vina – 0,5 l u staklenoj ili plastičnoj boci – na degustaciju i analizu njegovih organoleptičkih svojstava.
Sudjelovanje na 24. Susretu je slobodno.