Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
U subotu kreće šesta i zadnja ovogodišnja akcija Boranke

U subotu kreće šesta i zadnja ovogodišnja akcija Boranke

Na pošumljavanje dolaze gradonačelnik Splita i veleposlanik Kanade

Savez izviđača Hrvatske, Hrvatske šume, Hrvatska gorska služba spašavanja i Splitski skautski zbor, kao glavni organizatori kampanje Boranka, organiziraju ove subote zadnju ovogodišnju, a ukupno 29. po redu akciju pošumljavanja požarišta Dalmacije. 

Šesta ovogodišnja akcija pošumljavanja u sklopu kampanje Boranka, održat će se u subotu, 23. listopada na području splitskog naselja Donje Sitno (požarište iznad groblja i crkve Presvetog Trojstva). 

Lokacija požarišta nalazi se na mapi u nastavku: 

https://www.google.com/maps/place/Crkva+Presveto+Trojstvo/@43.5087992,16.5934712,630m/data=!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x0:0x337478fbd4a6a061!8m2!3d43.5077183!4d16.596035

Akcija počinje u 10 sati. 

Na akciji će tako domaćini svim volonterima biti splitski izviđači iz Odreda izviđača pomoraca 'Jadran', a u pošumljavanju će, uz izviđače, sudjelovati studenti i profesori Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Splitu (KIFST), učenici I. i III. gimnazije iz Splita te drugi građani.  Akciji će se pridružiti i zaposlenici tvrtki Radenska Adriatic i FINA, koje su Glavni PoBORitelji Boranke te zaposlenici tvrtke AKD, koja je NeoBORivi Pomagač Boranke. 

Veleposlanstvo Kanade jedan je od glavnih partnera kampanje Boranka od samih početaka pa će se tako volonterima Boranke, kao i svaki puta do sada, i na ovoj akciji priključiti veleposlanik Kanade, Nj.E. gospodin Alan Bowman.

Grad Split od početka Boranke, kao partner kampanje, organizira besplatan prijevoz volontera gradskim autobusima iz Splita do akcija pošumljavanja, a ove subote će im se na akciji i osobno pridružiti gradonačelnik Splita, Ivica Puljak.

Svim volonterima osiguran je besplatan prijevoz do i s lokacije pošumljavanja, sadnice, zaštitne rukavice, alat za sadnju, stručni nadzor radnika Hrvatskih šuma, voda za piće, sendviči i voće. 

Boranka je najveća europska volonterska akcija pošumljavanja požarišta koja je potekla upravo iz Splita, a u međuvremenu se proširila i na ostale dalmatinske gradove.

U organizaciji Boranke sudjeluju brojne institucije koje pružaju podršku izviđačima i drugim volonterima. Hrvatske šume osiguravaju sadnice i drugi sadni materijal, a njihovi stručnjaci educiraju volontere i rade stručni nadzor same sadnje. HGSS-ovi volonteri glavna su logistička podrška u organizaciji pošumljavanja. Ravnateljstvo civilne zaštite osigurava alat i opremu za sadnju te ostalu logistiku, Grad Split osigurava besplatan prijevoz volontera autobusima, volonteri Crvenog križa na raspolaganju su volonterima u slučaju nesretnog slučaja ili nezgode.

Boranku kao pokrovitelji podržavaju Europski parlament, Ministarstvo poljoprivrede, Američka gospodarska komora, Veleposlanstvo Kanade, UHDDR, agencija IMAGO te Njemačko-hrvatska industrijska i trgovinska komora. Glavni sponzori, simbolično nazvani Glavni PoBORitelji ovogodišnje Boranke su Raiffeisen banka, Radenska Adriatic, Henkel i FINA.

Vaša reakcija na temu