Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
U subotu prosvjed u Vruji zbog tvornice Dugi Rat. Stižu Severina, Edo Maajka, šamani i psihijatri

U subotu prosvjed u Vruji zbog tvornice Dugi Rat. Stižu Severina, Edo Maajka, šamani i psihijatri

Izlaganja i performansi su od 15 sati, a u 16 započinju Melodije betoniranog Jadrana

Ove subote, 2. srpnja, u uvali Vruja održat će se drugi veliki Festival bespravne gradnje i devastacije prirode. Program započinje u 15, a trajat će do 20 sati. 

Nakon uvodnih riječi organizatora, posjetiteljima će se obratiti članice Građanske inicijative za Dugi Rat. Naime, na ovogodišnjem festivalu prosvjedom traže hitnu sanaciju opasnih, potencijalno kancerogenih ostataka tvornice u tom mjestu. 

Prosvjedom se traži sanacija tvornice u Dugom Ratu 

Izlaganje će održati i dr. Dalibor Carević, na temu dohrane i nasipavanja plaža, a predstavit će i projekt Beachex. 

Publika će doznati ponešto o bespravnoj gradnji na Makarskoj i Omiškoj rivijeri iz istraživanja koje je za Festival provela agencija MASMI Adriatica. Rezultate će predstaviti Igor Dušanović


U programu Severina i ritualno prizivanje bagera 

'Seansu ritualnog prizivanja bagera uz pomoć šamanskog bubnjanja vodit će nadaleko poznati Vice Guru.

Bit će tu i psihijatri na Vruji, pružat će besplatnu psihološku pomoć svim zainteresiranim posjetiteljima koji su se susreli s radom državnih institucija', poručuju organizatori.

Izlaganja i performansi su od 15 sati, a u 16 započinju Melodije betoniranog Jadrana. U glazbenom festivalskom programu nastupit će Severina, brački performer Puko, hvarska Klapa Šlapa, pop-rock sastav Rokolomotiva, Žan Jakopač, Ma Bossa, Amira Medunjanin i Edo Maajka.


Festival se ne održava pod pokroviteljstvom predsjednika RH

Organizatori pozivaju posjetitelje da dođu plovilima - kaićima i brodicama, da ponesu dovoljno tekućine i transparente te da uživaju u bogatom programu. 

'Festival se ne održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednika RH Zorana Milanovića', napominju.

Festival se održava uz podršku i pod pokroviteljstvom: Grada Omiša, Općine Brela, Općine Šestanovac, Općine Zadvarje, Turističke zajednice Makarske, Turističke zajednice Drvenika, LP Yacht Supporta, Cetina Naturalisa, restorana Bastion Omiš.

Vaša reakcija na temu