Udruga Sunce organizira javnu tribinu o odvojenom prikupljanju otpada i ponovnoj upotrebi predmeta

Udruga Sunce organizira javnu tribinu o odvojenom prikupljanju otpada i ponovnoj upotrebi predmeta

Održava se u ponedjeljak u Amfiteatru zgrade tri fakulteta na Kampusu

'Odvojeno prikupljanje komunalnog otpada (i ponovna upotreba predmeta)' naziv je javne tribine koja će se održati u ponedjeljak s početkom u 18 sati u Amfiteatru zgrade tri fakulteta, u Kampusu.

Posjetitelji će imati prilike čuti više o gradovima i općinama – primjerima dobre prakse u odvajanju komunalnog otpada. Marko Košak, koordinator mreže Zero Waste Croatia i voditelj programa Gospodarenje otpadom u Zelenoj Akciji te je jedan od koautora Analize sustava gospodarenja otpadom Donjeg Međimurja, predstavit će rezultate Analize i preporuke za unaprjeđenje sustava odvojenog prikupljanja koje su usvojili grad Prelog i općine Donjeg Međimurja. Također, predstavit će koncept Centara za ponovnu upotrebu. 

- Zašto su baš ove općine među najuspješnijima u RH u odvojenom prikupljanju i recikliranju? Možemo li njihovo iskustvo 'kopirati' i primijeniti u našem gradu i županiji? Samo su neka od tema i pitanja kojima će se baviti javna tribina - poručuju organizatori.

Ivana Krstulović Baković, voditeljica odjela Prava okoliša u Udruzi Sunce, predstavit će sustav odvojenog prikupljanja otpada u gradu Splitu, kako on izgleda danas te kako bi trebao izgledati u budućnosti. Građani će se imati priliku upoznati s pojmovima i funkcijama zelenih otoka i reciklažnih dvorišta.

Tribinu će moderirati Tina Disopra, voditeljica komunikacija i odnosa s javnošću Udruge Sunce a za sve koji nisu u mogućosti doći, biti će osiguran live stream prijenos tribine putem službene stranice projekta: https://otpadnijesmece.split.hr/ i  youtube kanala projekta: https://www.youtube.com/channel/UCd8MYa2D07uBliNIjraUBqQ 

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(51825, "");
Pregledaj komentare