Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Press Udruga Zeleni plan i Grad Stari Grad pozivaju na akciju čišćenja podmorja!

Udruga Zeleni plan i Grad Stari Grad pozivaju na akciju čišćenja podmorja!

U subotu, 29. lipnja

Udruga Zeleni plan u suradnji s Gradom Starim Gradom s ponosom najavljuje ekološku akciju pod nazivom 'Zeleni plan za čišći Jadran!'. Ova inicijativa ima za cilj adresirati rastući problem onečišćenja morskog dna kroz organizaciju akcije čišćenja podmorja na pilot lokaciji u Uvali Tiha, Stari Grad na otoku Hvaru, kao i uspostavu interaktivne WEB GIS karte onečišćenih lokacija kroz Građansku znanost.

Datum i vrijeme: 29. lipnja 2024. godine, s početkom u 11 sati

Lokacija: Uvala Tiha, Stari Grad, Otok Hvar

Ova akcija pruža priliku za sve zainteresirane građane i volontere da se aktivno uključe u očuvanje našeg okoliša. Uključivanjem u čišćenje podmorja, sudionici će doprinijeti zaštiti morskih ekosustava i unaprijediti kvalitetu života na otoku Hvaru. Pored fizičkog čišćenja, projekt u nastavku obuhvaća i stvaranje WEB GIS interaktivne karte onečišćenih lokacija koja će omogućiti bolje razumijevanje i praćenje stanja našeg podmorja.

Za dodatne informacije ili sudjelovanje u akciji, molimo vas da se prijavite putem e-mail-a: zeleniplansplit@gmail.com.

Projekt 'Zeleni plan za čišći Jadran!' sufinanciran je sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te kroz program ININ Zeleni pojas 2024, koji podržava inicijative usmjerene na očuvanje okoliša i promociju održivih praksi. Program ININ Zeleni pojas, koji je do sada sufinancirao 149 projekata, potiče organizacije civilnog društva, javne i obrazovne ustanove na projekte zaštite okoliša, prirode i klime. Kroz ovaj program posađeno je gotovo 24.000 sadnica, zazelenjeno preko 240.000 četvornih metara i čišćeno podmorje, šume i priobalja.

Vaša reakcija na temu