Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
UniCompoST Split najavljuje provođenje projekta 'Mini akademija održivosti'

UniCompoST Split najavljuje provođenje projekta 'Mini akademija održivosti'

Financiran je sredstvima iz programa Europske snage solidarnosti Europske unije

UniCompoST Split provodi projekt pod nazivom 'Mini akademija održivosti' s ciljem razvoja i implementacije u obrazovne ustanove specijaliziranog programa za razvoj zelenih vještina. Program je namjenjen učenicima osnovih i srednjih škola na području grada Splita.

Riječ je o sistematičnom, 'bootcamp' programu učenja gdje je sadržaj agregiran ili povezan u kratke, intenzivneaktivnosti sa snažnim fokusom na ekologiju, kružnu ekonomiju i održivi razvoj. Program se temelji na mješovitom pristupu - osnovnoj teorijskoj podlozi nužnoj za praktičan rad te intenzivnom praktičnom radu (individualni i grupni rad) u pažljivo osmišljenom okruženju.

Kroz projekt 'Mini akademija održivosti' se želi potaknuti mlade osobe u sustavu obrazovanja (osnovne i srednje škole) na stjecanje i razvoj zelenih znanja i vještina koje imaju praktičnu primjenu u svakodnevnom životu i aktivnostima, a obrazovne ustanove potaknuti na jačanje kapaciteta u obrazovanju za okoliš i održivi razvoj, u skladu s prioritetima Europske unije.


Europska unije potiče obrazovni sektor da se angažira u zelenoj tranziciji i poboljša kompetencije svih učenika u području održivosti. Učenici na svim razinama trebaju biti u mogućnosti razviti znanje, vještine i stavove kako bi mogli prakticirati održiviji način života, promijeniti obrasce potrošnje i pridonijeti zelenijoj budućnosti. Obrazovanje i osposobljavanje imaju ključnu ulogu u tome da se kod ljudi probudi svijest o okolišu i potakne ih da se angažiraju kao pojedinci i kao kolektiv. Stoga kroz projekt 'Mini akademija održivosti' želimo pružiti mogućnost da kroz izvannastave aktivnosti omoguće učenicima neformalno učenje kroz koje će steći praktična zelena znanja i vještine, primjenjiva u svakodnevnom životu.

Projekt se provodi od 1. siječnja do 31. srpnja 2023. godine, a financiran je sredstvima iz programa Europske snage solidarnosti Europske unije.

Vaša reakcija na temu