Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
VIDEO: EKOCID U MILNI NA BRAČU Hotel ispušta fekalije u more, djeca dobila kožna oboljenja

VIDEO: EKOCID U MILNI NA BRAČU Hotel ispušta fekalije u more, djeca dobila kožna oboljenja

'Zatvorit ćemo vam vodu!', vlasnicima resorta poručili su iz Vodovoda

U uvali Osibova u Milni na Braču građani su primijetili kako lokalni hotel noću ispušta sadržaj svojih septičkih jama u more. 

Ekocid su snimili stanovnici uvale i poslali nam ga. U međuvremenu se među djecom, koja su se kupala na tom mjestu, proširila i kožna bolest, poznata kao 'slatke kraste'.

Na ove informacije reagirao je i Vodovod Brač. 

Morski je objavio prijavu koju je Državnom inspektoratu uputila tvrtka Vodovod Brač d.o.o. iz Supetra protiv Gava Waterman Milna Resorta:

'Temeljem prijave i prema nalogu za postupanje, zaprimljenog od Državnog inspektorata, a sukladno Zakonu o vodnim uslugama, te Zakonu o vodama, kao Isporučitelj vodnih usluga 11. rujna 2023. godine obavili smo izvid na terenu u uvali Osibova, neposredno uz Gava Waterman Resort.

Pregledom je evidentiran izlaz cijevi (preljev) na zidu hotelskog kompelksa s tragovima izlijevanja otpadnih voda. S obzirom na boju i miris, postoji sumnja o izlijevanju fekalnih voda. Uzet je uzorak nakupljene otpadne vode.

Dana 18. rujna 2023. godine od strane Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, dostavljen nam je rezultat ispitivanja uzorka, temeljem kojeg je razvidno da se radi o fekalnim vodama.

S obzirom na navedeno, potvrđeno je izlijevanje fekalnih voda iz vašeg sustava odvodnje na javnu površinu, tj. okolni prostor i more neposredno pored kupališta. 

Sukladno navedenom, ovim putem Vas obavještavamo da ako odmah ne sanirate zatečeno stanje, u skladu s odredbama Pravilnika o tehničkim uvjetima isporuke vodnih usluga Vodovoda Brač, postupit će se prema odredbama članka 148. navedenog Pravilnika, tj. izvršit će se isključenje Vaše nekretnine s vodovodne mreže!

Po postupku sanacije, molim da se odmah javite Isporučitelju zbog kontrole saniranog stanja vodnih usluga Vodovod Brač, d.o.o.', stoji u dopisu, kojeg potpisuje direktor ove tvrtke, Tonči Trutanić.

Iz hotelskog kompleksa još se ne žele očitovati.

Vaša reakcija na temu