Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: 4 VIDEO: KAREPOVAC SE JOŠ GASI Dim se širi, stanovnici se pitaju kako preživjeti ovu noć

VIDEO: KAREPOVAC SE JOŠ GASI Dim se širi, stanovnici se pitaju kako preživjeti ovu noć

'Ako se situacija s upravljanjem deponijem hitno ne popravi očito je da ćemo mi, njegovi susjedi morati preuzeti upravljanje jer ovo više jednostavno nema smisla', poručuju iz Inicijative Karepovac - drugo lice Splita

Dok su na Karepovcu još uvijek vatrogasci koji natapaju opožarenu površinu na kojoj je do temelja izgorjela golema hrpa glomaznog otpada, dim se dim se i dalje nezaustavljivo širi udolinom.

'Stanovnici se pitaju kako preživjeti ovu noć. Oni koji to sebi mogu priuštiti zatvoriti će prozore, upaliti klime i tako preživjeti. Svejedno, i oni moraju ujutro otvoriti barem vrata.
Svi ostali? Jedino se mogu pomoliti bogu da ovaj dim koji se vidi i svi plinovi koji se ne vide ali se itekako osjete nisu otrovni ili kancerogeni', poručuju iz Inicijative Karepovac - drugo lice Splita.

Upozoravaju kako noć pada, a oni nemaju nijednu izjavu odgovornih osoba,a ima ih jako puno, ističu.

'Što se točno zapalilo, je li požar do kraja ugašen, je li požar ušao u tijelo deponija, jesu li plinovi i dim otrovni, kako se dalje ponašati, je li se osjetljive osobe, astmatičari i plućni bolesnici moraju skloniti iz ovog područja?

Kada su stupići ili štekati u pitanju ili polupodzemni kontejneri dnevno se daje tisuću izjava, kada je zdravlje pola grada u pitanju nema nigdje nikoga. Prepušteni smo sami sebi.

Ako se situacija s upravljanjem deponijem hitno ne popravi očito je da ćemo mi, njegovi susjedi morati preuzeti upravljanje jer ovo više jednostavno nema smisla. Svakodnevno se borimo sa smradom, pokušavamo biti konstruktivni ali ovo je kap koja je prelila čašu našeg strpljenja i našeg zdravlja', poručuju iz inicijative.


Vaša reakcija na temu