Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
VIDEO: VRANJIC Morem pluta velika crna mrlja

VIDEO: VRANJIC Morem pluta velika crna mrlja

'Poduzmite više nešto', poručuju iz GI 'Mjesto koje hoće živjeti'

Iz Građanske inicijative 'Mjesto koje hoće živjeti' već godinama ističu kako svakodnevno trpe onečišćenja mora u Vranjicu. 

'Pišemo, prijavljujemo, apeliramo. Jučer se širio neugodan miris nafte te se nije moglo stajati na plaži, a danas velika crna mrlja pluta morem. Svaki dan imamo onečišćenja (pjena, mast, ulje, nafta, mazut) tako da je potrebna evakuacija djece iz mora', ističu.


Odgovorne, po tko zna koji put pozivaju da poduzmu nešto.

'Kontrolirajte brodove i nekulturne vlasnike brodova, pojačajte kontrolu u Vranjicu i cijelom Kaštelanskom zaljevu. Pobrinite se za poštivanje MARPOL konvencije. 

Kontrolirajte područje Brodoremonta, Salonita, Sj. Luke, Silosa, INA-e, Cemexa, Ribarske luke.

Pa ne možemo mi kao mještani kontrolirati koji brod ulazi, a koji izlazi iz zaljeva i što je ispustio u međuvremenu. Stroža kontrola, kazne, 10-tak dana se zauzmite za Kaštelanski zaljev pa će se rezultati pokazati.

Smiješno je da dvi godine ponavljamo isto, a ništa se ne poduzima da bi se problem riješio', naglašavaju ogorčeni Vranjičani.

Vaša reakcija na temu