Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
VIDEO Drama na Kukuzovcu: Miro Bulj spriječio kamion s vrgoračkim smećem da uđe na Mojanku

VIDEO Drama na Kukuzovcu: Miro Bulj spriječio kamion s vrgoračkim smećem da uđe na Mojanku

Saborski zastupnik Mosta očekuje da se odluka povuče, s njom nisu zadovoljni ni Sinjani ni Vrgorčani

Saborski zastupnik Mosta Miro Bulj, danas je oko 11.30 sati spriječio ulazak kamiona koji je dovezao smeće na deponij Mojanka na Kukuzovcu. Ispred deponija su bili predsjednici mjesnih odbora Turjaci i Brnaze, Stipe Perić i Josip Marić, gradski vijećnik Tihomir Radović, nekoliko članova Mosta i neki mještani.

- Pitanje je zašto ministar ugroze okoliša troši novac na prijevoz otpada, a ne želi novac uložiti u kompostane i sortirnice koje bi na ovom području otvorile nova radna mjesta. Nećemo dozvoliti da gomilaju otpad u Dalmatinskoj zagori, ovdje se otpad iz drugih gradova neće odlagati. Podsjetio mi ministra da ima isto ovakvo odlagalište u Pločama koje su od Vrgorca udaljene 20-ak kilometara, ali očito mu srdi pa neće tamo - rekao je Bulj koji očekuje da se odluka o dovozu vrgoračkog smeća na Kukuzovac povuče. 

Kamion sa 2 i pol tone vrgoračkog smeća do Mojanke je vozio gotovo dva sata. Ivana Živaljić, direktorica Čistoće Cetinske krajine, također je došla na Mojanku te je izjavila kako će kamion morati pregledati te utvrditi zadovoljava li uvjete miješanog komunalnog otpada. Ako zadovoljava, smeće će biti deponirano, rekla je Živaljić te istaknula da je riječ  o zakonskoj obvezi koju moraju ispoštivati.



Vaša reakcija na temu