Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot VIDEO Jakov Prkić: Nema te Čistoće koja može riješiti ovo ljudsko smeće

VIDEO Jakov Prkić: Nema te Čistoće koja može riješiti ovo ljudsko smeće

Objavio je snimku pretrpanih kontejnera i razbacanog smeća

Jakov Prkić, gradski vijećnik stranke Pametno, objavio je video pretrpanih kontejnera i raznog smeća koje su Splićani ostavili pokraj njih.

- Možemo se mi zavaravati koliko hoćemo ali među nama ima popriličan broj primitivnih i neodgojenih sugrađana. Nema te Čistoće koja može riješiti ovo ljudsko smeće. Moraju se uvesti stroge mjere i još strože novčane kazne. Otpad je naš najveći komunalni problem i bit će još dugi niz godina. Šetanje po Karepovcu s tvrdnjom da je odlagalište sanirano, a nije niti će biti još barem 6-7 godina, je jedna velika obmana - napisao je Prkić.

Dodao je da nam je budućnost poprilično crna kada je u pitanju odvajanje i zbrinjavanje otpada. 

- Imamo sve manje vremena a što je najgore većina toga nije ni svjesna. Zbrinjavanje otpada je ekološki, ekonomski, estetski i zdravstveni problem. Sposobnost rješavanja problema zbrinjavanja otpada pokazuje civilizacijsku razinu društva. Mi smo na korak do dna - zaključio je Prkić.


Vaša reakcija na temu