Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: ZOO Zagreb VIDEO Lisac koji je upao u bazen s otpadnim uljem vratio se na slobodu

VIDEO Lisac koji je upao u bazen s otpadnim uljem vratio se na slobodu

Temeljito je očišćen, pregledan i ojačan hranom i infuzijom

Lisac koji je upao u bazen s otpadnim uljem u krugu bivše tvornice Dioki na zagrebačkom Žitnjaku, osam je dana proveo u oporavilištu za divlje životinje Zoološkog vrta grada Zagreba. Tamo je temeljito pregledan, ojačan infuzijom i dobrom hranom te tri puta okupan kako bi mu se dlaka odmastila.


Dobro očišćen i zdrav lisac više nije imao što raditi u zatvorenom prostoru, pa smo ga odlučili vratiti u prirodu. Dovezli smo ga u istočni dio Zagreba, onaj koji mu je poznat, no ipak dovoljno udaljen od mjesta gdje je doživio pustolovinu života, te ga pustili.


Lišče, sretno i pamet u glavu - objavili su u četvrtak na Facebooku azila Dumovec, što su sa zadovoljstvom pratili mnogi kojima je sudbina ove životinje prirasla srcu.


Lisac je, podsjetimo, nekoliko dana bio gost oporavilišta za divlje životinje, smještenog u ZOO Zagreb. Koliko mu je konstantna briga pasala, pokazuje i to što nije samo tako odmaglio iz transportera. Dapače, bila mu je potrebna mala pomoć prije nego što je pobjegao nazad u divljinu, gdje mu je i mjesto, piše Jutarnji.

Vaša reakcija na temu