Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot VIDEO Naftna mrlja pluta morem u Vranjicu

VIDEO Naftna mrlja pluta morem u Vranjicu

Ovakvi ekološki ispadi su učestali, tvrde mještani

Mještani Vranjica sve ćešće svjedoče ozbiljnom zagađenju mora. 

Vranjic su u prošlosti zbog ljepote i neposrednog dodira s morem nazivali i 'Mala Venecija', a danas stanovnici ovog mjesta često kažu da samo hoće živjeti. Čitatelj Morskog iz Vranjica poslao je snimku naftne mrlje, koja prekriva površinu mora uokolo naselja. Dodatno zagađenje čine otpadni materijali koji se nakon uređivanja i popravaka brodova jednostavno pobacaju u more.

– Ukratko, otiša sam na brod i čujem miris nafte oko moga brod, a tua ima još 50 brodova turističke namjene. More je, kao šta vidite bilo prekriveno naftom. Fleka, površine nekih 400 m je lagano došla i do samog mjesta Vranjic gdje ja živim. Uglavnom, prostor Salonita Vranjic i Brodoremonta Vranjic je jedan prostor ogromnog zagađivanja mora, a isto tako i tla. Uglavnom nema tu nikakvih standarda za radove na brodovima kao legalni škverovi. I ako možete, dođite pa sve vidite i fala Bogu napišite, jer mjesto Vranjic plaća veliku cijenu. Pa tamo se djeca iz Solina i Vranjica kupaju, a do njih je Fukušima. Mislim da su institucije jako, jako zakazale – žali se mještanin Vranjica.

A kako to doista izgleda, pogledajte u videu.


Vaša reakcija na temu