Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Facebook (Peovica) ZA PLAŽE BEZ OPUŠAKA Na omiškoj plaži dostupne besplatne pepeljare

ZA PLAŽE BEZ OPUŠAKA Na omiškoj plaži dostupne besplatne pepeljare

Kreativno i jednostavno rješenje

Opušci cigareta svima smetaju na plažama. U Omišu su se dosjetili kako im stati na kraj, kreativno i jednostavno.

Prenosimo objavu komunalnog poduzeća Peovica:

'Jeste li znali?

Procjenjuje se da se u svijetu godišnje popuši 5,6 milijarda cigareta, od čega se nepropisno odlaže čak dvije trećine ili 4,5 milijardi! Razgradnja opuška traje do 6 mjeseci, a filter cigarete koji je napravljen od spužvastog materijala upija vlagu i povećava svoj volumen pa se teže može i razgraditi. Procjenjuje se da njegova razgradnja traje do 10 godina. Prema Business Insideru filteri sadrže i plastiku koja nije biorazgradiva.

Kako bismo smanjili broj opušaka koji završi u moru, u organizaciji Visit Omiš, Turistička zajednica Grada Omiša, Grad Omiš - službena stranica i Peovica postavljeni su nosači s info tablama i besplatnim pepeljarama na dvije lokacije: na glavnoj gradskoj plaži – Velika plaža.

Sve što trebate je uzeti kartonsku pepeljaru, sklopiti je prema uputama koje se nalaze na samoj pepeljari i potruditi se da svoje opuške ostavite u pepeljari, a ne na plaži', napisali su na Faceboku.


Vaša reakcija na temu