Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Zabranjeno kupanje na plaži Ispod zidina u Korčuli

Zabranjeno kupanje na plaži Ispod zidina u Korčuli

Onečišćenje je zabilježeno više puta

Nakon dojave kupača o onečišćenju u blizini cijevi sustava komunalne odvodnje Puntin na Korčuli, Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije uzorkovao je  more za kupanje na plaži Ispod zidina na otoku Korčuli 31. kolovoza.

Utvrđeno je da rezultati analize prelaze granične vrijednosti za mikrobiološki pokazatelj Escherichia coli.

Sukladno Uredbi o kakvoći mora za kupanje NN 73/08 čl.23. i 24., uzorkovanje mora će se ponavljati do prestanka onečišćenja. S obzirom na to da je onečišćenje mora na plaži Ispod zidina utvrđeno već i 4. 8.2022. godine te se sada ponavlja i nakon uklanjanja izvora onečišćenja, Uredba propisuje u čl 27. postavljanje službene oznake zabrane kupanja, izvijestili su iz Županije.

Vaša reakcija na temu