Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay ZADAR Povećava se fiksni dio cijene vode bez čega Vodovod dogodine ne može poslovati

ZADAR Povećava se fiksni dio cijene vode bez čega Vodovod dogodine ne može poslovati

Odluka je na e-savjetovanju

Zadarski Vodovod je objavio namjeru povećanja iznose računa u idućoj godini tako što će podići iznos fiksnog dijela cijene vode. Tu odluku donosi skupština Vodovoda, koju čine predstavnici gradova Zadar, Nin i Obrovac, te općine Bibinje, Galovac,Jasenice, Kali, Novigrad, Poličnik, Posedarje, Privlaka, Ražanac, Starigrad, Sukošan, Škabrnja, Vrsi i Zemunik Donji.

U obrazloženju te odluke navodi se inflacija od 30 posto u proteklih 10 godina. Sa sadašnjim iznosom naknade, Vodovod u 2024. godini neće moći pozitivno poslovati a niti će imati dovoljno prihoda za održavanje dovodnih cijevi i priključaka, navodi se u obrazloženju odluke koju potpisuje direktor Tomislav Matek. Prijedlog odluke o poskupljenju od jučer na jednomjesečnom e-savjetovanju, javlja 057 Info.

Ono sigurno neće utjecati na povećanje te tarife svima, osim socijalno ugroženim slučajevima.

Građani će umjesto dosadašnjih 1.78 eura fiksnog dijela cijene vode povećati na 4,21 eura. Gospodarstvu je bila fiksna cijena 26,4 eura a koliko će sada biti, teško je iščitati iz odluke koju javnost ne može prevesti. U svakom slučaju, i Nasadima za zalijevanje javnih zelenih površina, računi od Vodovoda iduće godine neće biti tako mali.

Na računu iz Vodovoda preko kojeg se naplaćuju čak 4 od 9 stavki za Odvodnju, one se neće mijenjati rekao nam je direktor Grgo Peronja. Nije da nisu povezane ali u varijabilnom dijelu. Ovisno o količini potrošene vode,  obračunava se naknada za pročistač otpadnih voda. I to već godinama, mada je on davno izgrađen novcima iz kredita Svjetske banke, građani ga još otplaćuju, a možda i održavaju.

Vaša reakcija na temu