Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Zagrepčani su u petak udisali najlošiji zrak u Europskoj uniji

Zagrepčani su u petak udisali najlošiji zrak u Europskoj uniji

To će posebno osjetiti oni koji spadaju u osjetljive skupine

I Hrvatska agencija za okoliš i prirodu na svojim stranicama također navodi da je kvaliteta zraka u Zagrebu vrlo loša.

Prema indeksu kvalitete zraka stranice IQAir, građani Zagreba udišu najlošiji zrak u Europskoj uniji. Zagreb ima ocjenu 151, prenosi Večenji list, što znači da je zrak nezdrav. Najzagađeniji zrak u ovom trenutku ima Bișkek u Kirgistanu.

Osim analize kvalitete zraka gradova, švicarska stranica IQAir objavljuje kakva je kvaliteta zraka po kvartovima. Oni navode da je najlošija kvaliteta zraka u Laništu. To će posebno osjetiti oni koji spadaju u osjetljive skupine.

Hrvatska agencija za okoliš i prirodu na svojim stranicama također navodi da je kvaliteta zraka u Zagrebu vrlo loša. Podatke o visokoj koncentraciji onečišćujućih tvari zabilježila je postaja državne mreže za trajno praćenje kvalitete zrake.

Vaša reakcija na temu