Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Zaustavlja li se gradnja Centra za gospodarenje otpadom u Lećevici?

Zaustavlja li se gradnja Centra za gospodarenje otpadom u Lećevici?

Općinsko vijeće smatra da Splitsko-dalmatinska županija nije ispoštovala sporazum

Zaustavlja se gradnja Centra za gospodarenje otpadom u Lećevici? Lokalna uprava u Lećevici, naime, zbog, kažu, nepoštivanja sporazuma od strane Splitsko-dalmatinske županije donijela je zabranu daljnjih aktivnosti i potpore gradnji. Odlučilo je tako Općinsko vijeće prije nekoliko dana i poslali su odluku na sve relevantne adrese, od župana Blaženka Bobana, gradonačelnika Andre Krstulovića Opare do ministarstva.

Županija nije, naveli su, ispunila obaveze preuzete 2014. godine, odnosno nije donijela zaključke koji rješavaju pojedina pitanja, od otkupa zemljišta vlasnika gdje se treba graditi, kapaciteta postrojenja do skladištenja SRF frakcija (goriva iz otpada, op.a). Odluka je, piše u dokumentu, stupila na snagu danom objave, a bit će objavljena i u Službenom glasniku Općine Lećevica.

Elaborirali su svaki od problema, posebice najave o kapacitetu postrojenja ispod 110.000 tona obrade, što smatraju, uspoređujući s drugim županijama, nedovoljnim. Istaknuli su i da postojeće rješenje ne nudi adekvatan način zbrinjavanja goriva iz otpada. Kontaktirali smo ravnateljicu Regionalnog centra čistog okoliša Vlatku Lucijanić Justić, ali je bila nedostupna. Bez privole Lećevice nema ni gradnje.

U veljači je, podsjetimo, ustanova osnovana prije 16 godina, raspisala natječaj za projektiranje i građenje centra čija je vrijednost 330 milijuna kuna. Nadmetanje je usporila odluka Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave (DKOM) o poništenju dijela izmijenjene natječajne dokumentacije. 

Nakon svega, Općina Lećevica je vratila stvari na početak.

Vaša reakcija na temu