Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com ZIMSKA ŠKOLA Najbolji polaznik besplatnih edukacija o održivom razvoju u veljači dobiva besplatan put u Italiju

ZIMSKA ŠKOLA Najbolji polaznik besplatnih edukacija o održivom razvoju u veljači dobiva besplatan put u Italiju

Organizira se od 22. listopada do 5. prosinca

Od 22. listopada do 5. prosinca na Ekonomskom fakultetu u Splitu održat će se besplatan program edukacije pod nazivom 'Zimska škola: Perspektiva održivog razvoja u urbanim sredinama'. Nastava se održava utorkom i četvrtkom u popodnevnim satima, a program edukacije omogućio je Grad Split u sklopu EU projekta 'Shaping fair cities', a organizira ga Ekonomski fakultet. 

Polaznici programa mogu biti studenti svih sastavnica Sveučilišta u Splitu (poslijediplomski, diplomski ili više godine preddiplomskog studija), kao i druga zainteresirana javnost, a dvoje najboljih polaznika će imati osiguran odlazak na međunarodnu edukaciju u Italiju u veljači 2020., uz pokrivene sve troškove.

- Cilj  Zimske škole je osigurati multidisciplinarnu obuku o pitanjima koja se odnose na ciljeve održivog razvoja UN-ove Agende 2030 i pružiti sudionicima praktično i profesionalno znanje iz različitih područja koristeći participativne metode uključivanja - poručuju iz Banovine.

Upisi se vrše do 15. listopada na Ekonomskom fakultetu u Splitu. Prijave i informacije na: cjelozivotno@efst.hr , 021)430-651 ili na linku: http://www.efst.unist.hr/studiranje/cjelozivotno-obrazovanje/zimska-skola.

Projekt 'Shaping fair cities', u kojem Grad Split sudjeluje kao jedan od partnera, sufinancirala je Europska unija u sklopu DEAR programa, a cilj projekta je razrada ciljeva i aktivnosti vezanih uz UN Agendu 2030 i razvoj ciljeva održivog razvoja kao i podizanje svijesti, poboljšavanje razumijevanja i aktivnija uključenost lokalne uprave, udruga civilnog društva te samih građana u identifikaciju ciljeva. Uz to, projekt promovira ključnu ulogu aktivne lokalne uprave i decentralizirane suradnje za doprinos ka društvenoj, ekonomskoj i ekološkoj dimenziji održivog razvoja.

Projekt obuhvaća različite aktivnosti, a osim ove zimske škole, u okviru projekta je 25. rujna započela i međunarodna kampanja s ciljem podizanja svijesti o UN Agendi 2030 za održivi razvoj. Glavna poruka kampanje je 'u našim je rukama'. 

- Ta tvrdnja predstavlja filozofiju projekta 'Shaping fair cities' i same UN Agende 2030: samo kroz sudjelovanje i uključivanje – bez da je itko zapostavljen – moguća je stvarna promjena kako bi se ostvarili globalni ciljevi - zaključuju iz Grada Splita.


Vaša reakcija na temu