Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash 'PUTNI' RUČAK Recept za salatu od jaja

'PUTNI' RUČAK Recept za salatu od jaja

Najjednostavnija verzija

Salata od jaja američko je jelo koje se sastoji od tvrdo kuhanih jaja pomiješanih s majonezom, senfom i začinima, a koja se najčešće poslužuje ohlađena između dvije kriške tostiranog kruha. Riječ je o cjenovno prihvatljivom jelu koje se često jede za ručak u SAD-u.

Jedan od prvih objavljenih recepata za salatu od jaja datira iz 1896. godine iz kuharice Fannie Farmer po imenu 'The Booston Cooking-School Cook Book'.

Danas postoje brojne varijante ovog recepta - u salatu od jaja dodaju se komadići nasjeckanog luka, paprike, celera i kiselih krastavaca. Okus i postotak bjelančevina možete obogatiti i komadićima slanine, kuhane šunke i sira.

Ako niste ljubitelji majoneze, kuhana jaja možete pomiješati s grčkim jogurtom, pestom ili humusom.

Punkufer donosi recept za najjednostavniju verziju salate od jaja koja se sastoji od samo sedam sastojaka.

Sastojci:

- 8 velikih jaja

- 60 g majoneze

- 15 g svježeg kopra

- 5 g svježeg vlasca

- 2 žlice senfa

sol i papar po želji.

Priprema:

Napravite tvrdo kuhana jaja - kuhajte ih u zavreloj vodi oko 10 do 12 minuta. Uklonite ih sa štednjaka i prelijte ledenom vodom. Ohladite ih do kraja i ogulite te narežite na manje kocke.

Pomiješajte jaja s majonezom, senfom i nasjeckanim koprom te vlascem. Začinite sa solju i paprom po želji.

Ovako pripremljenu smjesu držite u hladnjaku dva do tri dana, a poslužite između dvije kriške tostiranog kruha.

Vaša reakcija na temu