Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay 'Rastopljena' kapula

'Rastopljena' kapula

Recept za najfiniji i najmekaniji prilog mesu koji nestaje u ustima

Kapula će izgubiti svoju ljutinu i hrskavost ako ga ispečete u pećnici te dodatno omekšate pilećim temeljcem. Štoviše, ovaj se recept zove rastopljeni luk jer je povrće toliko nježno nakon termičke obrade da se topi u ustima..., piše Punkufer.

Sastojci za rastopljeni luk:

4 velike kapule sveukupne težine oko 1 kilograma

125 ml pilećeg temeljca

2 žlice ekstradjevičanskog maslinova ulja

1 žlica rastopljenog maslaca

1 žlica svježe nasjeckanog timijana

1 čajna žličica soli

½ čajne žličice mljevenog papra

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 230 Celzijevih stupnjeva.

2. Kapulu očistite i narežite na komade veličine oko 2 i pol centimetra.

3. Pomiješajte ulje, maslac, sol i papar te timijan i tom mješavinom namažite komade kapule.

4. Kapulu stavite peći u pećnicu na 30 do 35 minuta dok površina ne dobije lijepu karameliziranu boju. Na pola pečenja preokrenite kapulu da obje strane budu iste.

5. Po isteku vremenu u lim za pečenje pažljivo ulijte pileći temeljac i sve zajedno pecite još 15 do 20 minuta, odnosno dok se temeljac ne reducira, a kapula postane vrlo mekana.

6. Poslužite kao prilog mesu.

Vaša reakcija na temu