Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
4 kulinarska trika za sočno i mekano meso

4 kulinarska trika za sočno i mekano meso

Spasit će i najžilaviji komad

Priprema mesa može biti problematična - možete ga prekuhati ili ga ne obraditi dovoljno. Posljedica može biti žilavo i nimalo ukusno jelo. Srećo, postoje trikovi uz koje to možete izbjeći.

Marinirajte meso

Skoro sve vrste mesa moraju se marinirati kako bi upile sve okuse i postale mekane. U marinadu stavite kisele sastojke poput limunovog soka ili octa kako biste omekšali meso.

Posolite

Čak i ako preskočite mariniranje, meso možete omekšati tako što ćete ga nasoliti prije kuhanja ili pečenja. Sol izvlači vlagu iz mesa i time ono postaje mekše i manje žilavo.

Pogodite temperaturu

Svaka vrsta mesa mora se kuhati na točno određenoj temperaturi kako bi bilo savršeno spravljeno. Nedovoljno kuhano meso mora se žvakati jako dugo, a ono prekuhano je žilavo i suho. Stoga, prije kuhanja ili pečenja nekog komada mesa, provjerite koja je prava temperatura za to.

Pustite da odstoji

Nemojte meso poslužiti čim je gotovo, pustite da malo odstoji kako bi se svi sokovi i okusi jednako rasporedili, piše Pinkvilla, prenosi N1.

Vaša reakcija na temu