Priprema mesa može biti problematična - možete ga prekuhati ili ga ne obraditi dovoljno. Posljedica može biti žilavo i nimalo ukusno jelo. Srećo, postoje trikovi uz koje to možete izbjeći.
Marinirajte meso
Skoro sve vrste mesa moraju se marinirati kako bi upile sve okuse i postale mekane. U marinadu stavite kisele sastojke poput limunovog soka ili octa kako biste omekšali meso.
Posolite
Čak i ako preskočite mariniranje, meso možete omekšati tako što ćete ga nasoliti prije kuhanja ili pečenja. Sol izvlači vlagu iz mesa i time ono postaje mekše i manje žilavo.
Pogodite temperaturu
Svaka vrsta mesa mora se kuhati na točno određenoj temperaturi kako bi bilo savršeno spravljeno. Nedovoljno kuhano meso mora se žvakati jako dugo, a ono prekuhano je žilavo i suho. Stoga, prije kuhanja ili pečenja nekog komada mesa, provjerite koja je prava temperatura za to.
Pustite da odstoji
Nemojte meso poslužiti čim je gotovo, pustite da malo odstoji kako bi se svi sokovi i okusi jednako rasporedili, piše Pinkvilla, prenosi N1.