Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Gastro ljubavna priča o Japanu i Dalmaciji: Adriatic Sushi & Oyster bar ponovno otvorio svoja vrata

Gastro ljubavna priča o Japanu i Dalmaciji: Adriatic Sushi & Oyster bar ponovno otvorio svoja vrata

Kreacije vrhunskog sushi majstora Marija odišu svježinom sastojaka, vizualno impresivnim stylingom i rafinirano delikatnim, ali posve zaokruženim okusima

Japan i Dalmacija vole se javno, u Adriatic Sushi & Oyster baru na Carrarinoj poljani 4 koji je nedavno ponovno otvorio svoja vrata i prostranu terasu svim ljubiteljima japanske, ali i tradicionalne dalmatinske kuhinje. Splitski ugostitelj Stipe Dujić u novi projekt povukao je uigrani tim iz poznate konobe Laganini i upotpunio gastro ponudu u gradu pod Marjanom. 

Maki ili svježe kamenice, sashimi ili riblji carpaccio, futomaki ili buzara od svježih školjki, nigiri ili crni rižot, uramaki ili dobre stare gradele, posjetitelji u brzom điru po meniju ovog jedinstvenog splitskog restorana brzo dolaze do zaključka da su tehnike pripreme ribe na Dalekom Istoku i Mediteranu na prvi pogled dijametralno različite, ali princip je identičan - što manjom 'petljancijom' sačuvati prirodan okus ribe i morskih plodova, kao i sve njihove hranjive vrijednosti i zdravstvene dobrobiti. Kreacije vrhunskog sushi majstora Marija koji je zanat ispekao - bolje reći, filetirao, marinirao i garnirao, jer termička obrada ribe u japanskoj kuhinji praktički je nepostojeća - u najboljim zagrebačkim sushi restoranima, odišu svježinom sastojaka, vizualno impresivnim stylingom i rafinirano delikatnim, ali posve zaokruženim okusima. Birani bokuni tune, gofa ili lososa 'pivaju na pjatu', bez obzira jesu li posluženi u minimalističkom sashimi ruhu, položeni u nigiri stilu na posteljicu od riže, zamotani u raskošne uramaki i futomaki rolice ili obloženi nori listovima na ikonički prepoznatljiv maki način. Onima koji baš i ne preferiraju pomisao na sirovu ribu nude se i flambirane 'hot' varijante koje, osim neodoljivog okusa, donose i vatreni spektakl za oči kao stvoren za poplavu instagramskih lajkova.   

Osim najboljeg sushija u gradu, nepce posjetitelja draškaju i klasična mediteranska riblja jela s modernim twistom, te vrhunski mesni specijaliteti te naizgled kratka, ali itekako slatka desertna ponuda. Steakovi koji se nalaze u ponudi odležali su minimalno 21 dan, a sigurni smo da nećete moći odoljeti sočnom i aromatičnom Tomahawke odresku. Impresivna vinska lista može se podičiti s preko 40 etiketa hrvatskih vina, od kojih se više od 20 može naručiti na čaše. 

Mladost Splita već je uočila fantastičan izbor craft ginova pa je Adriatic Sushi & Oyster bar ubrzo nakon otvorenja postao pravo odredište za cjelovečernji izlazak gdje se, nakon senzacionalnih gastronomskih užitaka, društvo prepušta višesatnom guštanju u maštovitim i prekrasno dekoriranim gin koktelima.

Ljubavna priča Japana i Dalmacije filetira se, marinira i garnira svaki dan od 13 sati do ponoći u srcu Dioklecijanove palače. Bolja pozornica za ovakav interkontinentalni spektakl ne može se ni poželjeti! Kako biste mogli uživati u pravoj gastronomskoj avanturi, rezervirajte svoj stol na mail reservations@adriatic-sushi.com ili pozivom na broj 099 360 7777. 

Vaša reakcija na temu