Šibenik je bio domaćin međunarodne razmjene mladih 'Foddy – Poticanje prilika i razvoja kod mladih', koji je organizirala Udruga Argonauta iz Murtera. Tijekom devet dana, 34 mladih iz Hrvatske, Grčke, Sjeverne Makedonije, Turske, Španjolske i Italije sudjelovalo je u nizu interaktivnih radionica, terenskih aktivnosti i grupnih radova usmjerenih na društveno poduzetništvo, održivost i inovativne pristupe prehrambenim sustavima.
Razmjena je u fokusu imala mediteransku prehranu, a završni event bilo je predavanje, masterclass i kulinarsko natjecanje među grupama sudionika. Tijekom programa, sudionici su surađivali na izradi kuharice s tradicionalnim receptima koju su prikupili u svojim lokalnim okruženjima. Kuharica ne samo da čuva kulturnu baštinu, već i promiče održive prehrambene prakse ističući važnost konzumiranja lokalnih proizvoda.
Foody kuharica svjedoči o uspjehu projekta, nudeći čitateljima uvid u raznolike kulinarske tradicije mediteranske regije. Služi kao poziv zajednici da istraži održive prakse kuhanja i cijeni bogati kulturni lonac isprepleten s hranom.
Projekt Foody, koji financira Europska unija putem programa Erasmus+, pružio je platformu mladima za povezivanje među kulturama, razmjenu iskustava i razvoj europskog duha solidarnosti. Osim stjecanja novih znanja i vještina, sudionici su se uključili u širenje rezultata projekta putem videa, javnih anketa i interaktivnih objava dostupnih na Argonautinim društvenim mrežama (Facebook i Instagram).