Gorana Milaković definitivno je jedna od najupečatljivijih kandidata u ovogodišnjeg showa MasterChef u kojem je osvojila drugo mjesto. Iako nije završila na tronu, njezin stil kuhanja, njezina osobnost mnogima su bili po guštu. Splićanka, inače dizajnerica i vlasnica modnog brenda 'BuBaBu Design', svoju kulinarsku avanturu nastavila je djeliti na svom Instagram profilu 'missy_b_cookingology'. Njezine maštovite, razigrane i koloritom obojene pjate prati preko 20 tisuća ljudi. Jučer je pratitelje na Instagramu počastila svojim novim receptom, a kako se osim na Veliki petak riba jede i na Veliku subotu, donosimo vam njezin recept za sauru od srdela. Jednostavno, brzo i jako ukusno jelo.
Evo detalja Goraninog recepta:
'1 kg srdela lipo očistiti od glave, pinku soli, papra, malo maslinovog ulja i u pećnicu 80°C cca 15 min.
3 crvene kapule izrezati na ploške, maslinovo ulje, pinku soli, šećera, papra, zapržiti dok ne uvene, podliti sa 2 dcl kvasine, 1 dcl prošeka, 1 dcl crnog vina, 2 dcl vode, dodati lovor, malo grožđica, kuhati dok alkohol ne ispari cca 30 min.
Nakon toga tostirajte pinjole.
Slagati red srdele, red saure..
Lipo je i brzo, prilog po želji što volite, ja sam napravila kremu od kukuruza da ne bude svaki put palenta...
Krema od kukuruza
Blendati kukuruz, maslac, sol, bijeli papar i pinku kurkume, sve prođite kroz sito zbog ljuskica', napisala je u objavi koja mami svako nepce.