Split živi dva života: ljetni i... onaj drugi, kada centar grada nije rezerviran za turiste. No, jedan od rijetkih ugostiteljskih objekata u široj jezgri u kojem se drastično ne vidi ta razlika je Bakra. Više puta smo pisali o ovoj pizzeriji s više od četiri desetljeća tradicije, a pisat ćemo još. Ne samo o njoj, nego i o drugima koji se drže politike da im je 'domaći svit' bitan cijele godine, koji ne 'preuređuju' prostore tijekom zimskih mjeseci i centar rade 'gradom duhova'...
Bakra se također mijenja, nije to isti objekt kojeg pamte prošle generacije kada se pričalo o njihovim pizzama, sada je ona i steak bar, restoran...
Interijer je također oplemenjen, danas Bakru krase slike na kojima su Mišo Kovač, Oliver Dragojević, Dino Dvornik, Tereza Kesovija, Arsen Dedić, Ivica Vidović...
- Toplina, druženje, opuštenost i domaća atmosfera tijekom cijele godine, to je za mene Bakra. Restoran čije osoblje nudi vrhunsku uslugu, a na prvom mjestu su im i dalje ostali sugrađani - mišljenje je jednog njihovog redovitog gosta.
Ovaj ugostiteljski objekt djeluje u Radovanovoj ulici od daleke 1984. godine, generacije su se izmijenile, ali domaća atmosfera je ostala. Rade cijele godine, domaćim ljudima nije potrebno reklamirati njihove pizze, roštilj, pašticadu i druga jela.
Neke stvari se ipak ne mijenjaju, i to je dobro...