Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Bez nje nema pravog Božića, ali liječnica upozorava da jedan sastojak uzrokuje dvije teške bolesti

Bez nje nema pravog Božića, ali liječnica upozorava da jedan sastojak uzrokuje dvije teške bolesti

Budite umjereni

Majoneza je nekima omiljeni namaz bez kojeg ne mogu zamisliti većinu svojih obroka. Iako se odavno priča da je riječ o ne tako zdravoj namirnici, mnogi nisu svjesni što se sve može dogoditi ukoliko ga jedu u velikim količinama. Zato je liječnica Nurija Dijanova objasnila šta se sve može dogoditi u tom slučaju.

Ono što prvo treba imati na umu jest da je ovaj namaz prepun masti - 100 grama ove namirnice sadrži do 60 posto masti, što bi značilo da ima više masti od najmasnijeg vrhnja.

Ako pretjerujete s majonezom, liječnica upozorava da povećavate šanse za pojavu kolecistitisa i pankreatitisa. Pored toga, može se javiti i gastritis.

Kolecistitis je upala žučnog mjehura, dok je pankreatitis upala gušterače, prenose Novosti.

Vaša reakcija na temu