Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Bez pečenja: Recept za brzi kolač od jogurta, keksa i voća

Bez pečenja: Recept za brzi kolač od jogurta, keksa i voća

Umjesto šlaga možete napraviti ganache

Kada vrijeme zatopli mnogi se ne žele približiti pećnici, ali niti ne odreći ponekog slatkog zalogaja. Baš zato idealno je rješenje u ovom razdoblju - kolač koji se ne peče.

Recept za jedan takav kolač na svom blogu objavila je i Nataša Pralica.

Riječ je o kolaču od jogurta koji se brzo priprema, a kako je objasnila Nataša, njoj se recept sviđa jer je jednostavan i fleksibilan, a neke stvari mogu se i korigirati.

Recimo, ukoliko vam je ova količina previše, možete bez problema napraviti pola mjere. Voće koristite po želji i ako volite više voća slobodno ga dodajte.

Što se tiče šećera, za ovaj kolač od jogurta količinu sam korigirala po ukusu i s obzirom da sam koristila jagode bilo je dovoljno. Budete li koristili kiselije voće, možete dodati više šećera, napisala je Nataša i dodala da bi, nakon što ga složite, bilo dobro da kolač odstoji u frižideru jer će tako dodatno omekšati. Ona ga je primjerice ostavila preko noći. Kaže i da umjesto šlaga možete napraviti ganache.

Sastojci:

- 1 kg petit keksa

- 1 l jogurta

- 50 gr šećera u prahu

- 500 gr opranih i izrezanih jagoda ili voća po želji (voće i količina mogu po želji)

-300 ml vrhnja za šlag

- margarin ili maslac za premazivanje tepsije

Priprema:

1. U veću posudu dodajte izlomljeni keks.

2. Ulijte jogurt i sve pomiješajte

3. Ubacite narezano voće

4. Dodajte šećer u prahu i sve sjedinite

5. Tepsiju primjera 27 x 35 cm premažite margarinom ili maslacem

6. Smjesu rasporedite u tepsiji

7. Vrhnje za šlag izradite i premažite preko kolača

8. Kolač stavite u frižider, bilo bi dobro preko noći da keks potpuno omekša, piše Zadovoljna.

Vaša reakcija na temu