Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay BEZ PUNO TRUDA Recept za svinjski gulaš

BEZ PUNO TRUDA Recept za svinjski gulaš

Poslužite s kruhom, pire-krumpirom ili tjesteninom

Gulaš je mnogima omiljeno jelo u hladnijem dijelu godine. Ne samo da je riječ o krepkom obroku na žlicu koje će utopliti kosti i zasititi organizam, već je to ručak ili večera koja se 'sama kuha'.

Naime, priprema se od jeftinijih komada mesa koji se dugotrajnom termičkom obradom transformiraju u najfinije i najmekše zalogaje. Dovoljno je staviti prave sastojke u lonac i pustiti da se krčkaju nekoliko sati na laganoj temperaturi, dok vi obavljate sve što trebate po kući.

Na kraju kuhanja poslužite ih s kriškom domaćeg kruha, pire-krumpirom ili kuhanom tjesteninom, piše Zadovoljna.

Sastojci za svinjski gulaš:

- 500 grama svinjskih kocki za gulaš (bez kosti)

- 200 grama šampinjona

- 2 veća luka

- 2 crvene paprike

- 2 češnja češnjaka

- 1 žlica koncentrata rajčice

- 1 litra mesnog ili povrtnog temeljca

- 1 žlica slatke mljevene paprike

- 1 lovorov list

- 1 žlica brašna

- sol i papar po želji

- biljno ulje ili svinjska mast za pirjanje.

Priprema:

1. Kocke mesa uvaljate u brašno pa popržite na malo masnoće. Pirjajte oko desetak minuta dok ne dobiju zlatnosmeđu boju sa svih strana.

2. Izvadite meso iz lonca.

3. Dodajte još masnoće u lonac po potrebi te prepirjajte luk i papriku narezanu na kocke nekoliko minuta.

4. Ubacite i češnjak te pirjajte oko jedne minute.

5. Dodajte koncentrat rajčice i sve dobro promiješajte. Podlijte temeljcem.

6. U lonac vratite meso, dodajte šampinjone narezane na veće komade i sve začine.

7. Poklopite djelomično lonac i pustite da se sve zajedno kuha na laganoj temperaturi oko 2 sata, odnosno dok meso ne postane mekano poput maslaca.

Vaša reakcija na temu