U Biogradu na Moru se 28. i 29. siječnja održava kulinarska radionica na temu 'Kulinarska kreativnost za novo doba - kako umjetna inteligencija transformira svijet gastronomije'.
Cilj je obuka polaznika za kreativno i inovativno pripremanje jela, te razvoj novih kulinarskih vještina i sposobnosti.
Seminar se održava u suvremeno opremljenoj specijaliziranoj kuhinji/radionici Veleučilišta Baltazar u Biogradu (Šetalište kneza Branimira 30):
- Utorak (28.1) od 17 do 20 h - Priprema (teorijska objašnjenja) i termička obrada (Sous vide) namirnica
- Srijeda (29.1.) od 9 do 12 h - Teorijsko predavanje o mogućnosti primjene AI u kulinarstvu i finalizaciji jela te degustacija
Radionicu vodi Branko Ognjenović, majstor kuhar i prof.sr.sc. Drago Ružić, majstor kuhar.
Radionica je ovo namijenjena svim ugostiteljima s biogradskog područja.