Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
BISER MORA Fish edition: Tri dana natjecanja, cooking showova i edukacija u Supetru

BISER MORA Fish edition: Tri dana natjecanja, cooking showova i edukacija u Supetru

Okupit će se oko 200 natjecatelja

Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER) po 17. put od 8. do 12. travnja organiziraju Biser mora, najveće kuharsko natjecanja i festival gastronomije u regiji. Ove će se godine u Sveptrvs hotelima u Supetru na Braču okupiti 500 sudionika od kojih je 200-tinjak natjecatelja, a dolaze iz Albanije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Italije, Makedonije, Rumunjske, Slovenije i Turske. Poslovično Biserom mora otvara se i turistička sezona na Braču, te je samo za manifestaciju osigurano oko tisuću noćenja. Ove godine nosi i podnaslov fish edition, kako bi se riba istaknula i promovirala kao ključna namirnica festivala.

- Na Biser mora iz godine u godinu dolaze se okušati i razmijeniti iskustva mladi kuhari i vodeći chefovi pred međunarodnim kulinarskim sucima i kuharskim ambasadorima svjetskih gastronomija. Budu tu eno i gastro stručnjaci, brand i f&b manageri, ugostitelji, kao i brojni drugi gosti željni novih gastronomskih iskustava i saznanja na brojnim prezentacijama i cooking showovima. U fokusu su kvaliteta i kompetencije sudionika, a posebice projekt 'Uspostave Regionalnog centra kompetentnosti u Splitu' (RCK Split) gdje je ŠKMER jedan od strateških partnera Turističko-ugostiteljskoj školi Split. Riječ je o velikom EU i nacionalnom projektu za obrazovanje, usavršavanje i osposobljavanje kadrova u ugostiteljstvu i turizmu s kompetencijama prema stvarnim potrebama poslodavaca koji bi trebao temeljito promijeniti sustav obrazovanja - rekla je Alma Harašić Bremec, organizatorica Bisera mora.

Stoga, festival nudi i brojne stručne edukacije o vrhunskim tehnikama i trendovima uz korištenje biranih proizvoda iz asortimana ŠKMER-ovih partnera pod vodstvom renomiranih chefova, sommeliera i barmena, kao i promocije autohtonih bračkih specijaliteta i proizvoda poput varenika. Suorganizatori manifestacije su Grad Supetar, Turistička zajednica grada Supetra, Splitsko-dalmatinska županija i Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije.

Evo i detaljnog programa:

PETAK, 8. travnja

20.30 - Svečano otvaranje 17. Biser mora (Waterman Forum)

SUBOTA, 9. travnja

08.00 – 19.00 - Natjecanje Biser mora, Master classovi, prezentacije, radionice

10.00 - Italian Master Class: Luca Gioello, Pavel Marc and Andrea Basillico (Italija)

11.00 - Carving show Bojana Dragića: Parmezan & maslac (Bosna i Hercegovina)

12.00 - Moderna tehnologija u službi uspješne turističke sezone - najbolji sous-chef u kuhinji, Electrolux Professional

13.30 - Master class: Tuna Triology, Sokol Prenga (Albanija)

15.00 - Master class: 'Povratak plavuše'...srdela - Kristian Kozmić

16.00 - Master class: Inovativno riblje glavno jelo - Emrah Köksal Sezgin (Turska)

19.00 - 19.30 - Proglašenje rezultata

NEDJELJA, 10. travanj

08.00 – 19.00 Natjecanje Biser mora, Master classovi, prezentacije, radionice

10.00 - Edukacija: Umjetnost kulinarstva & autorski tanjur - Tomaž Vozelj (Slovenija)

11.00 - Autorsko jelo za kuharsko natjecanje: Shanghai 2022, Ivan Petrović & Ivan Romac

12.00 - Moderna tehnologija u službi uspješne turističke sezone - najbolji sous-chef u kuhinji, Electrolux Professional

13.00 - Omiljeno jelo grofova Celjskih, Dušan Veršec (Slovenija)

14.30 - Master class: Cake design s izradom malih dekoracija od šećera - Aysel Oktay, Mustafa Kansu, Demet Atakan & Betul Tekin (Turska)

16.00 - Čedo Kovačević: Salamaura Anno 2022: poveznica Dalmatinskog pjata s tradicijom rimskog kulinarstva (garum, allec, murija)

19.00 - 19.30 - Proglašenje rezultata

PONEDJELJAK, 11. travanj

08.00 - 18.00 Natjecanje Biser mora, Master classovi, prezentacije i radionice

10.00 - Master class: Restoranski desert 2022, Ivana Bradarić

11.00 - Moderna tehnologija u službi uspješne turističke sezone - najbolji sous-chef u kuhinji, Electrolux Professional

12.00 - Prezentacija programa za 2022. godinu: Sve iz mora i mrvu više, Centaurus

14.30 - Master class: Vitalac burger, Josip Vrsalović predstavljanje bračkog varenika, PZ Supetar

16.00 - Master class: Kokteli u sastavu deserta, Igor Černjul

19.00 – 19.30 - Proglašenje pobjednika

Biser mora organizira se u sklopu provedbe EU projekta 'Uspostava regionalnog centra kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva Split' kojem je nositelj Turističko-ugostiteljska škola Split.

Vaša reakcija na temu