Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay BOLJE OD KUPOVNIH Recept za Ferrero kuglice koje ćete vam zasladiti svaki dan

BOLJE OD KUPOVNIH Recept za Ferrero kuglice koje ćete vam zasladiti svaki dan

Za izradu vam je potrebno svega pola sata

Ferrero Rocher omiljene su kuglice diljem svijeta, a mi imamo recept koji može parirati s kupovnom verzijom. Za izradu vam je potrebno svega pola sata, a budite sigurni da će vrlo brzo nestati sa stola, piše Zagreb Info.

Sastojci:

100 g prženih lješnjaka

150 g Nutelle ili Linolade 

150 g napolitanki

Sastojci za glazuru:

100 g tamne čokolade

3 žlice ulja

po želji oko 100 g lješnjaka

Priprema:

Lješnjake popržite kako bi imali jaču aromu. Stavite ih u tavu na nekoliko minuta dok ne pozlate.

Zatim ih usitnite, kao i napolitanke. Napolitanke možete zdrobiti rukom ili usitniti u blenderu.

Lješnjacima i napolitankama dodajte Nutellu, a sastojke spojite kuhačom ili rukama. Kada ste dobili kompaktnu smjesu stavite ju u hladnjak samo da se malo stisne.

Rukama oblikujte kuglice tako što ćete iz posude uzeti malo smjese. Prvo ju malo zgnječite da postane kompaktna, a zatim oblikujte kuglicu.

Kuglice bi bilo dobro ohladiti prije umakanja u čokoladu, tako da se čokolada na njima što prije stegne, ali nije nužno.

Čokoladu otopite s uljem, prelijte ju u jednu šalicu.

Uz pomoć vilice uranjajte kuglicu u čokoladu, malo ju ocijedite, te ju uvaljajte u lješnjake ili lješnjake pospite po kuglici, po želji i ukusu.

Vaša reakcija na temu