Ferrero Rocher omiljene su kuglice diljem svijeta, a mi imamo recept koji može parirati s kupovnom verzijom. Za izradu vam je potrebno svega pola sata, a budite sigurni da će vrlo brzo nestati sa stola, piše Zagreb Info.
Sastojci:
100 g prženih lješnjaka
150 g Nutelle ili Linolade
150 g napolitanki
Sastojci za glazuru:
100 g tamne čokolade
3 žlice ulja
po želji oko 100 g lješnjaka
Priprema:
Lješnjake popržite kako bi imali jaču aromu. Stavite ih u tavu na nekoliko minuta dok ne pozlate.
Zatim ih usitnite, kao i napolitanke. Napolitanke možete zdrobiti rukom ili usitniti u blenderu.
Lješnjacima i napolitankama dodajte Nutellu, a sastojke spojite kuhačom ili rukama. Kada ste dobili kompaktnu smjesu stavite ju u hladnjak samo da se malo stisne.
Rukama oblikujte kuglice tako što ćete iz posude uzeti malo smjese. Prvo ju malo zgnječite da postane kompaktna, a zatim oblikujte kuglicu.
Kuglice bi bilo dobro ohladiti prije umakanja u čokoladu, tako da se čokolada na njima što prije stegne, ali nije nužno.
Čokoladu otopite s uljem, prelijte ju u jednu šalicu.
Uz pomoć vilice uranjajte kuglicu u čokoladu, malo ju ocijedite, te ju uvaljajte u lješnjake ili lješnjake pospite po kuglici, po želji i ukusu.