Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Bolt Food otkriva zanimljive gastronomske navike Zagrepčana

Bolt Food otkriva zanimljive gastronomske navike Zagrepčana

Najviše se naručuje azijska hrana

Navike građana se diljem Europe zaista razlikuju, no jedno je sigurno – online narudžba i dostava hrane svima je omiljena. Podaci iz Bolt Fooda pokazuju da su gastronomske navike Zagrepčana raznolike, a uslugu Bolt Food najviše koriste korisnici s područja Trešnjevke ili iz centra grada. A kada je u pitanju omiljena vrsta hrane, u Zagrebu pobjeđuju azijska hrana i hamburgeri, dok su se desertna jela našla zadnja na popisu najčešće naručenih jela putem aplikacije Bolt Food. S druge strane, Bukurešt se ističe kao grad sladokusaca s obzirom na to da se sladoled našao na prvom mjestu najčešćih narudžbi putem aplikacije.

Osim u Zagrebu, usluga Bolt Food dostupna je i u nekoliko drugih europskih gradova poput Bukurešta, Bratislave i Varšave. Vremenski period naručivanja je većinom isti na svim tržištima te se najčešće radi o terminu oko ručka, odnosno 12 sati popodne. Vidi se i porast narudžbi u vrijeme večere, koja zapravo ovisi od države do države zbog drugačijih navika, ali najčešće je to oko 19 sati.

Kada već govorimo o sličnosti u gastronomskim navikama u Europi, postoji nekoliko jela koje se ističu kao zajednički favoriti. Tu se radi o jelima koja su zapravo omiljena diljem svijeta, a to su hamburgeri i pizze. Zanimljivo je za istaknuti da svoju poziciju na popisu omiljenih sve češće osigurava azijska hrana, i to u sva 4 navedena grada.

Vodeća europska platforma za prijevoz na zahtjev, Bolt, još je u svibnju uvela uslugu dostave hrane Bolt Food. Usluga je dobro prihvaćena na hrvatskom tržištu te je u planu širenje popisa dostupnih restorana za dostavu. 

- Zadovoljni smo s brzim širenjem usluge u vrlo kratkom roku i trenutnim interesom za dostavu hrane putem aplikacije Bolt Food. Trenutno je više od 100 restorana dostupno na aplikaciji s detaljnim uvidom u ponudu i cijene, a planiramo kontinuirano uvoditi nove restorane te na taj način Bolt Food učiniti prvim odabirom kada je u pitanju online narudžba i dostava hrane - potvrdio je David Ban Ostić, direktor Bolt Fooda u Hrvatskoj.

Vaša reakcija na temu