Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash Brokula se savjetuje i onima koji žele skinuti kile, evo kako je pripremiti

Brokula se savjetuje i onima koji žele skinuti kile, evo kako je pripremiti

Recept sa sirom i nešto začina

Brokula je povrće iz porodice kupusnjača koja obiluje prehrambenim vlaknima, brojnim vitaminima i mineralima. U 100 grama nalazi se svega tridesetak kalorija, pa se konzumacija ovog povrća savjetuje i svima onima koji žele smršavjeti.

Brokulu možete termički obraditi na pari, pirjajti, kuhati i peći. Od nje možete raditi juhe i variva, pripremati biljne odreske i popečke. Izbora je uistinu mnogo.

Punkufer dosnosi super jednostavan recept za zapečenu brokulu sa sirom i nešto začina. Bit će gotova u pola sata, a poslužiti je možete kao predjelo ili prilog jelu.

Sastojci za zapečenu brokulu:

- 200 g naribanog sira cheddara

- 2-3 manje glavice brokule

- 1 čajna žličica češnjaka u prahu

- sol i papar po želji

- biljno ulje po želji.

Priprema za zapečenu brokulu:

Zagrijte pećnicu na 190 Celzijevih stupnjeva.

Operite brokulu i narežite je na manje cvjetove. Stavite je u veliku posudu zajedno s nešto ulja, soli, papra i češnjaka u prahu. Dobro sve zajedno promiješajte.

Tako pripremljenu brokulu prebacite u pravokutni lim za pečenje.

Preko brokule posipajte naribani sir.

Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu otprilike 25 minuta, dok se brokula na zapeče, a sir ne rastopi.

Poslužite toplo kao prilog ili predjelo. Dobar tek!

Vaša reakcija na temu