Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay BRZINSKI RECEPT Pita od jogurta

BRZINSKI RECEPT Pita od jogurta

Jednostavna je za pripremu

Za ovo doba godine pite su neizostavan dio stola. Miss Gastro donosi jednostavan i brz recept za jogurt pitu.

Sastojci za tijesto: 

- 25 dag glatkog brašna + 10 dag 

- 1 prašak za pecivo

- 10 dag ulja 

- 10 dag šećera 

- 2 žutanjka 

- 1 cijelo jaje 

- 4 žlice mlijeka.

Nadjev: 

- 4 bjelanjka 

- 25 dag šećera 

- 1 vanilin šećer

- 1 žlica naribane korice limuna

- 40 dag milerama 

- 2 tekuća jogurta 

- 5 žlica oštrog brašna.

Priprema tijesta: 

U posudu stavite brašno i promiješajte ga s praškom za pecivo.

U drugoj posudi izmiksajte žumanjke, šećer i ulje. 

Dobro izmiksajte. U tekuću smjesu dodajte brašno. Promijenite nastavak na mikseru za tijesto (spirale), dodajte mlijeko i jaje. Miksajte i zamijesite tijesto. 

Zatim tijesto prebacite na podlogu, nastavite mijesiti rukama i doradite ga s još 10 dag brašna. 

Tijesto podijelite na dva dijela. Svaki komad izvažite da budu jednaki. 

Jedan komad stavite u hladnjak, a drugi zamotajte u foliju i stavite u zamrzivač na 30 minuta.

Priprema nadjeva: 

Bjelanjke izmiksajste u čvrsti snijeg. 

U drugoj posudi izmiksajte šećer, vanilin šećer, limunovu koricu, mileram i jogurt. 

Kada ste sjedinili sastojke, dodajte brašno i promiješajte. Na kraju dodajte snijeg od bjelanjaka. 

Podlogu na kojoj ćete razvaljati tijesto pobrašnite. Tijesto također pobrašnite i razvaljajte na veličinu tepsije. 

Tijesto stavite u tepsiju i na njega nadjev. 

Izvadite drugi komad tijesta iz zamrzivača te naribajte po nadjevu. 

Stavite peći na 160 stupnjeva, dok tijesto ne dobije zlatno smeđu boju.  

Pričekajte da se ohladi pa pospite šećerom u prahu.

Vaša reakcija na temu