Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay BRZINSKI RECEPT Zapečena tjestenina s piletinom i parmezanom

BRZINSKI RECEPT Zapečena tjestenina s piletinom i parmezanom

Okus je kao da ste kuhali satima

Tjestenina s piletinom i parmezanom klasično je jelo koje vole i mali i veliki. Donosimo recept za njenu brzinsku i vrlo jednostavnu pripremu, s okusom uz koji će se činiti da ste kuhali satima.

Sastojci:

- dvije žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja

- četvrtina šalice krušnih mrvica

- 2 žlice mljevenog češnjaka 

- 1 kilogram pilećih prsa

- 1 žličica talijanskih začina

- četvrtina žličice soli

- 3 šalice pileće juhe

- 1 i pol šalica sosa od rajčice

- tjestenina

- pola šalice isjeckane mozzarelle

- četvrtina šalice parmezana

- četvrtina šalice nasjeckanog svježeg bosiljka.

Priprema:

U duboku tavu, koja može i u pećnicu, ulijte žlicu ulja i zagrijte na srednje jakom plamenu. Dodajte krušne mrvice i jednu žličicu češnjaka. Miješajte jednu do dvije minute. Prebacite potom u manju zdjelu i ostavite sa strane. Tavu prebrišite.

Zagrijte preostalu žlicu ulja u tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte piletinu, talijanske začine, sol i preostalu jednu žlicu češnjaka. Često miješajte. Kada piletina izgubi ružičastu boju, nakon oko dvije minute, dodajte juhu, rajčice i tjesteninu. Kuhajte bez poklopca uz često miješanje - 15 do 20 minuta.

U međuvremenu zagrijte pećnicu. Kad je tjestenina kuhana, pospite je mozzarellom i stavite u pećnicu na minutu. Potom prelijte na početku dobivenom smjesom, parmezanom i bosiljkom, piše Eating well.

Vaša reakcija na temu