Tjestenina s piletinom i parmezanom klasično je jelo koje vole i mali i veliki. Donosimo recept za njenu brzinsku i vrlo jednostavnu pripremu, s okusom uz koji će se činiti da ste kuhali satima.
Sastojci:
- dvije žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- četvrtina šalice krušnih mrvica
- 2 žlice mljevenog češnjaka
- 1 kilogram pilećih prsa
- 1 žličica talijanskih začina
- četvrtina žličice soli
- 3 šalice pileće juhe
- 1 i pol šalica sosa od rajčice
- tjestenina
- pola šalice isjeckane mozzarelle
- četvrtina šalice parmezana
- četvrtina šalice nasjeckanog svježeg bosiljka.
Priprema:
U duboku tavu, koja može i u pećnicu, ulijte žlicu ulja i zagrijte na srednje jakom plamenu. Dodajte krušne mrvice i jednu žličicu češnjaka. Miješajte jednu do dvije minute. Prebacite potom u manju zdjelu i ostavite sa strane. Tavu prebrišite.
Zagrijte preostalu žlicu ulja u tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte piletinu, talijanske začine, sol i preostalu jednu žlicu češnjaka. Često miješajte. Kada piletina izgubi ružičastu boju, nakon oko dvije minute, dodajte juhu, rajčice i tjesteninu. Kuhajte bez poklopca uz često miješanje - 15 do 20 minuta.
U međuvremenu zagrijte pećnicu. Kad je tjestenina kuhana, pospite je mozzarellom i stavite u pećnicu na minutu. Potom prelijte na početku dobivenom smjesom, parmezanom i bosiljkom, piše Eating well.