Varivo od bundeve i krumpira brzo je, zdravo i jeftino jelo na žlicu. Portal Krenizdravo.hr objavio je jednostavan recept.
Sastojci:
- 2 šalice bundeve (oguljene i narezane na kockice)
- 2 šalice krumpira (oguljenog i narezanog na kockice)
- 1 glavica luka (sitno nasjeckana)
- 2 režnja češnjaka (mljevena)
- 4 šalice povrtnog temeljca
- 1 čajna žličica mljevene paprike
- sol i papar po ukusu
- 2 jušne žlice maslinovog ulja
- svježi peršin za ukras.
Priprema:
Zagrijte maslinovo ulje u velikom loncu na srednje jakoj vatri. Dodajte nasjeckani luk i češnjak te pirjajte dok ne omekša.
Umiješajte bundevu narezanu na kockice i krumpir. Posipajte mljevenom paprikom te začinite solju i paprom.
Ulijte povrtni temeljac, poklopite i ostavite da se kuha 20-25 minuta ili dok povrće ne omekša.
Poslužite vruće, ukrašeno svježim peršinom.