Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
CHEF RESTORANA BAVA 'Recept za pašticadu dobio je u nasljeđe od svoje bake'
Promo Piše: Sponzorirani sadržaj

CHEF RESTORANA BAVA 'Recept za pašticadu dobio je u nasljeđe od svoje bake'

Jelovnik novog splitskog ugostiteljskog objekta kreira Drago Damjanović

Chef Drago Damjanović za Bavu je osmislio menu inspiriran tradicionalnom dalmatinskom kuhinjom, ali ipak osluškujući i želje onih koji žele neke 'nove namirnice' u našoj kuhinji poput avokada ili lososa. Sve je rezultiralo savršenim balansom između tradicionalnog i modernog jer je, reći će Damjanović, 'tradicija vrlo važan aspekt svake kuhinje'.

Svako jelo je posebno, pripremljeno od pomno odabranih namirnica nastojeći koristiti one sezonske, ponuditi što više autohtonih pjata i da lokalni okusi vladaju njegovom kuhinjom. 

Na Bavinom jelovniku je i pašticada s domaćim njokima ('Pašticada bez domaćih njoka nema smisla!'), a chef s ponosom naglašava da se pašticada ubraja u hrvatsko autohtono jelo koje korijene navodno vuče jos iz rimskog doba. 

- Našu pašticadu Drago radi po receptu koje je u nasljeđe dobio od svoje bake, a koji tajni sastojak je dodao kao svoj potpis, pokušajte otkriti nakon što pjate ostavite pomazane kao da se na njima netom prije ništa nije događalo - poručili su iz Bave.

- Nakon najbolje pašticade vjerojatno računate da vas teško što može 'oboriti'... dok vam ne posluže Semifreddo, izvorno talijansku poslasticu koja u doslovnom prijevodu znači 'napola hladan'. Mnogo je verzija, a za ovu mnogi kažu da je bolja od izvorne talijanske. Na kraju priče ne ostaje vam ništa već da provjerite što se to magično događa u Bavinoj kuhinji pod palicom chefa Drage Damjanovića - zaključili su iz novog splitskog restorana smještenog u Svačićevoj 18.


Vaša reakcija na temu