Foto: Unsplash Chef savjetuje: 'U kuhinji vam trebaju samo tri noža'

Chef savjetuje: 'U kuhinji vam trebaju samo tri noža'

'Bitno je da oni rade za vas, a ne da vi radite za njih i mučite se'

Chef Andy Baraghani objasnio je da su nam u kuhinji potreba samo tri noža, a ne kompletni set, javlja N1.

'Ovo su jedina tri noža koja vam trebaju u kuhinji, bitno je da oni rade za vas, a ne da vi radite za njih i mučite se. Prvi među njima je pravi veliki kuharski nož koji može biti dug od 17 do 27 centimetara i u njega ćete vjerojatno željeti najviše uložiti. Savjetujem vam i da noževe nikad ne naručujete nego da ih kupujete uživo da vidite možete li nož uopće držati. Kuharski nož će u principu biti vaš nož za sve, od rezanja piletine na dijelove do sjeckanja češnjaka', kaže chef i dodajte da nož mora biti zbilja oštar.

Sljedeći na popisu je mali nož za guljenje.

'Mislim da su ovi noževi previše podcijenjeni. To je nož za baš detaljne poslove poput guljena rajčica i ostalog povrća i voća ili, recimo, za micanje peteljki s jagoda. Ovakav nož svatko bi trebao imati i na njega ne bi trebalo trošiti puno novaca, čak i ja koristim jedan s plastičnom drškom', kaže.

Posljednji na popisu je nož sa zupcima, točnije nož za kruh.

'Mislim da ni ovaj nož ne dobiva dovoljno pažnje. Da, idealan je za rezanje kruha, ali može se koristiti za mnoge druge stvari. Obi noževi većinom su jeftini, oštrice u ravne i duge, i nikada se ne koristi vrh ni korijen oštrice. Zupci zapravo rade za vas, pogotovo kada režete kruh s jako tvrdom korom. Rezultat su ujednačene i prozračne šnite kruha, dok bi, da koristite kuharski nož, one bile spljoštene jer bi kruh morali prilično stisnuti da ga narežete. Također, nož za kruh možete koristiti i za guljenje ananasa, pogotovo ako on još nije zreo do kraja i tvrd je'.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(109858, "");
Pregledaj komentare
29