Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Grad Split Chefovi Kaleb i Zirojević sastali se s čelnicima Splita, evo što je zaključeno

Chefovi Kaleb i Zirojević sastali se s čelnicima Splita, evo što je zaključeno

'Njihova iskustva želimo uključiti u razvojne smjernice Grada'

Mladi chef Karlo Kaleb zaslužan je što Split prvi put ima Michelinovu zvjezdicu. 

'Ovo prestižno priznanje rezultat je velikog rada, predanosti i entuzijazma chefa Kaleba i njegovog tima. Ujedno je potvrda da Split ima iznimne kuhare koji značajno mijenjaju gastronomsku sliku grada', smatraju u Banovini. 

Da taj potencijal ne smije ostati neiskorišten, već ga treba ugraditi u budući razvoj turističke ponude, istaknuli su danas čelnici Splita - gradonačelnik Tomislav Šuta i njegov zamjenik Ivo Bilić - na sastanku s chefovima Karlom Kalebom i Hrvojem Zirojevićem, dvojcem koji, prema njihovim riječima, ujedinjuje mladost i iskustvo te daje poseban pečat splitskoj gastronomskoj sceni.

'Čestitam vam na ovom iznimnom uspjehu. Vi ste dokaz da vizija, trud i znanje donose izvanredne rezultate. Grad Split želi poticati izvrsnost u svim sektorima, a gastronomija, kao važan segment turizma, jedan je od najboljih promotora naše destinacije', kazao je gradonačelnik Šuta, podsjetivši da su poduzetnicima, obrtnicima i ugostiteljima otvorena vrata suradnje s Gradom kroz novooformljeno Gospodarsko vijeće kao i kroz gradske programe i natječaje.

Gradonačelnik je istaknuo da je povratna informacija svih dionika ključna za kvalitetnu izradu Plana upravljanja destinacijom. Pozvao je vrhunske chefove da svojim iskustvom doprinesu izradi tog strateškog dokumenta.

'Cilj nam je podizanje kvalitete, održivost i produljenje turističke sezone, što se može postići isključivo dijalogom i suradnjom sa svim kreatorima turističko-ugostiteljske slike grada', naglasio je gradonačelnik Šuta.

Chef Karlo Kaleb zahvalio je gradonačelniku i zamjeniku na prijemu i potpori, istaknuvši kako mu je Split oduvijek bio i ostao prva i jedina profesionalna opcija - unatoč zahtjevnom putu.

'Put je bio, i još uvijek jest, težak, ali pokazalo se da je ispravan. Ima još puno prostora za napredak i ako nastavimo ovim tempom, možda stigne i druga zvjezdica', kazao je Kaleb, čiji je restoran Krug prvu Michelinovu zvjezdicu u Split donio nakon nepune dvije godine rada.

Posebno je ponosan njegov mentor, jedan od najboljih hrvatskih chefova Hrvoje Zirojević. Prvi je doznao za veliko priznanje.

'Zaplakao sam od sreće jer znam koliko se Karlo, ali i njegova obitelj, daju u ovaj posao. Teško je, ali mi smo navikli 'gurati sami', nudeći na tanjuru našu povijest, tradiciju i okuse koji su jedinstveni u svijetu. Tradicija je naš najveći adut, a nama je čast biti ambasadorima našeg grada, županije i zemlje', rekao je Zirojević.

Zamjenik gradonačelnika Ivo Bilić, koji je profesionalno usko vezan uz ugostiteljstvo i turizam, istaknuo je važnost kadrovske izvrsnosti za razvoj Splita kao vrhunske turističke destinacije.

'Uspjeh chefa Kaleba dokaz je da se hrabrost, znatiželja i drugačiji pristup isplate. Ponosan sam što se u Splitu obrazuju i razvijaju ovakvi talenti. Njihova iskustva želimo uključiti u razvojne smjernice Grada, uvjeren da ćemo zajedničkom suradnjom podići ljestvicu ukupne turističko-ugostiteljske ponude našeg grada', poručio je zamjenik Bilić.

Vaša reakcija na temu